Lokala myndigheter intensifierar oljeutsläppssituationen i Rayong runt turistöar och stränder

FOTO: Posttoday

Rayong –

Situationen för utsläpp av råolje är fortfarande ett stort problem idag, den 30 januari, eftersom oljeläckaget fortsatte att skölja i land och förorena kustlinjen på turiststränderna i Rayong-provinsen.

Athapol Charoenshunsa, generaldirektör för Pollution Control Department (PCD), avslöjade för Associated Press i morse att den täta oljeföroreningen från en rörläcka från Star Petroleum Refining Public Company Limited på tisdagen gradvis hade svept mot 51 kvadratkilometer Ao Prao Stranden i Koh Samet, enligt satellitbildsundersökningen.

PCD, Department of Marine and Coastal Resources och Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation hade nu anslutit sig till de relevanta myndigheterna för att hantera och begränsa läckan mitt i havet samt installera bojar för att potentiellt skydda koraller och marina liv på ön.

FOTO: Posttoday

Rayongs vice guvernör Anan Nakniyom meddelade framstegen med myndigheternas läckagehantering i eftermiddags att avlägsnandet av massafläckoljan i havet fortfarande är ett problem eftersom fläcken inte helt löstes upp i havsbotten som planerat efter besprutning och tvärtom , spred sig fläcken bredare vilket skulle göra processen svårare.

Viceguvernören sa: "Alla relaterade avdelningar gjorde sitt bästa för att eliminera oljefläcken som fanns kvar till havs innan de kunde nå kusten. Flera marinfartyg och ett antal flygplan sattes också in för att begränsa utsläppet med utrustning och spridningsmedel."

FOTO: Posttoday

"För utsläppet som sköljde iland vid Mae Ramphueng-stranden placerades absorberande papper 3 kilometer längs kusten för att ta bort oljefläckarna. Marinen och relaterad personal sattes också in för att övervaka och ta bort fläckarna i 24 timmar.”

Myndigheterna angav inte tidsperioden för att slutföra alla borttagningsprocesser, utan angav bara att de gjorde sin fulla potential med tillräckliga krafter för att återställa miljöattraktioner.

FOTO: Naewna

Samtidigt anlände mer än 100 lokala försäljare och fiskare till Mae Ramphueng-stranden idag för att följa upp processen. De sa till lokala medier att de inte samtyckte till myndigheternas agerande för att lösa upp oljan i havsbotten eftersom det skulle påverka det marina ekosystemet avsevärt, liknande det som redan hade hänt vid ett oljeutsläpp 2013 som resulterade i en miljöpåverkan för 10 år. år.

De samlades också på Sala Ruam Jai efter rykten om att provinsmyndigheterna skulle stänga stranden för restaurering och att det skulle delas ut ekonomiska botemedel till alla drabbade som registrerade sig. Men uttalandet påstods senare vara osant.

Än så länge har inget officiellt ekonomiskt botemedel meddelats för de drabbade.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.