Thailand välkomnar utländska turister igen eftersom "Test&Go"-systemet återlanserades idag under nya krav

FOTO: Thansettakij

Nationella -

Thailand har ännu en gång vidgat sin dörr för internationella ankomster från alla länder då de återlanserade sitt "Test&Go"-system och registreringen av "Thailand Pass" idag, 1 februari.

För en videoversion av den här historien, se nedan:

Men på grund av den pågående oroen för Omicron-varianten, kan inträdesprocedurerna och kraven i systemet vara något komplicerade för att förhindra spridning på hemmaplan. Vissa kritiker inom turism- och gästfrihetssektorerna kanske inte anser att denna återöppning är en potentiell ekonomi och turism.

Tvärtom, Thailands turistmyndighet (TAT) räknar med cirka 200,000 60,000 ankomster per månad efter återöppningen. De förväntas spendera cirka XNUMX XNUMX baht per person, enligt TAT.

Enligt det nya "Test&Go"-systemet måste helt vaccinerade resenärer boka och betala för SHA++-boende för att stanna i två nätter i väntan på det första och andra RT-PCR-resultatet. Ett läkarintyg om ett RT-PCR-negativt resultat senast 72 timmar före avresan ska uppvisas för myndigheterna vid ankomsten till riket.

Utländska resenärer måste också ha en Covid-19-försäkring med en täckning på minst 50,000 19 USD. Försäkringen ska täcka kostnaden för behandling och andra medicinska utgifter i samband med att vara smittad med Covid-XNUMX, inklusive sjukhusvistelse och isolering. Om inte, står resenären för isoleringskostnaden själv.

FOTO: tatnews.org

Vid ankomst måste resenärerna bo i rummet på de förbetalda SHA++-hotellen/boendena eftersom de måste vänta på resultatet av det första RT-PCR-testet. Om testet är negativt är de fria att åka var som helst i Thailand. De måste dock bo på ett SHA++-boende dag 5, genomgå sitt andra Covid-19-test med samma metod och stanna i rummet för resultatet.

Under besöket i Thailand rekommenderas resenärer att strikt följa förebyggande åtgärder, standarder och hygienrutiner; som att bära mask och hålla ett socialt avstånd på minst 1 meter från andra.

Från och med i morse påminde Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) allmänheten om det att bära en ansiktsmask är mycket obligatoriskt i alla allmänna utrymmen, både inom och utanför, över hela Thailand. Även om inte många länder har regler om masker, särskilt utomhus, tillämpade Thailand det fortfarande strikt som en lag och böter kan vara upp till 20,000 XNUMX baht, om någon, thailändare och utlänningar, upptäcks som bryter mot regeln.

Mer information och fullständiga procedurer/krav för "Thailand Pass" och det nya "Test&Go"-schemat finns på tatnews.org.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.