Valen i Bangkok och Pattaya väntas hållas i maj, uppger inrikesministern

Inrikesminister Anupong Paochinda

Bangkok -

Inrikesminister Anupong Paochinda sa under senatsmötet i går, den 31 januari, att valet till Bangkoks guvernör och Pattayas borgmästare förväntas hållas i maj.

Han uppgav att inrikesministeriet samordnade med Thailands valkommission (ECT) för att organisera valdatumet för båda städerna. De skulle diskutera och slutföra frågan igen den 21 februari innan de föreslår beslutet till regeringsmötet i början av mars.

Kabinettets beslut skulle vidarebefordras till ECT under de följande veckorna. Enligt Anupongs förväntningar skulle ECT tillkännage valet i slutet av mars, men om båda valen skulle hållas samma dag eller inte skulle bero på regeringsbeslutet.

Ministern förklarade: "Efter regeringsbeslutet måste valen organiseras inom 60 dagar. Ursprungligen förväntades det vara i maj eftersom det inte kommer att finnas någon Songkran-helg och andra religiösa festivaler.”

"Det fanns dock rutiner som skulle följas. Valet försenades inte utan måste följa flera juridiska steg. De skjuts inte upp till förmån för något politiskt parti.” avslutade Anupong.

Pattayas borgmästare, Sonthaya Khunpluem, har varit i rollen sedan den 25 september 2018 och utsågs tidigare till sin position under perioden efter militärkuppen 2014 av Prayut Chan-O-Cha, dåvarande premiärminister. chef för Nationella rådet för fred och ordning.

Detta kommer att vara det första valet till borgmästare i Pattaya på många, många år och förväntas bli hårt omtvistat. Pattaya är en speciell administrativ zon (för närvarande avstängd på grund av nöddekretet) och som ett resultat av detta har ställningen som borgmästare ett betydande ansvar, särskilt när det gäller det pågående projektet Eastern Economic Corridor, avgörande för utvecklingen av de östra provinserna.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.