Thailand för att diskutera resebubblaavtal med grannländer, turistrådet vill att Covid-tester ska släppas vid ankomsten

FOTO: Prachachat

Nationella -

Turism- och sportminister Phiphat Ratchakitprakarn planerar att diskutera möjligheten av en resebubbla initialt med Kina och andra ASEAN-länder efter återupptagandet av "Test&Go"-programmet denna månad.

Phiphat avslöjade för pressen i går, den 2 februari, att han skulle söka en diskussion med Kinas kultur- och turismdepartement angående resebubblaavtalet, eller utbyte av turister utan karantän, under sitt besök vid de olympiska vinterspelen i Peking mellan den 3:e och 6:e februari. .

Han planerade också att diskutera planen med Malaysias premiärminister och myndigheter under deras besök i Thailand för att träffa premiärminister Prayut Chan-O'Cha i slutet av februari.

Turism Authority of Thailand (TAT) guvernör Yuthasak Supasorn avslöjade att totalt 35,046 1 turister hade registrerat sig för Thailand Pass-systemet den första dagen för återöppning den 31,343 februari. Av det var 3,290 413 för "Test&Go"-systemet, XNUMX XNUMX för Sandbox och XNUMX för alternativ karantän (AQ).

Däremot verifierades cirka 6,432 20 namn eller cirka 30 procent av de registrerade via det nya Thailand Pass Hotel & Swap-systemet av de hotell de hade bokat enligt de nya Thailand Pass-procedurerna. Därför uppmanade guvernören SHA++ hotelloperatörerna att verifiera bokningar inom XNUMX timmar, annars kommer registreringen att avvisas och turister måste ansöka om ansökan igen.

FOTO: Siamrath

Samtidigt föreslog Vichit Prakobkosol, vice ordförande för Thailands turistråd (TCT), att regeringen borde överväga att mildra fler åtgärder för att komma in i landet efter en månad efter att Test&Go återupptagits för att locka fler turister, som att ställa in de två RT -PCR-tester.

Han konstaterade: "Landets turistkonkurrenter, som Dubai, Maldiverna och Turkiet, föreskrev endast att turister måste vara helt vaccinerade och ha ett negativt RT-PCR-test 72 timmar före ankomst. Och de har avsevärt återupplivat turistbranschen, jämfört med perioden före pandemin, medan Thailand bara har återhämtat 1 procent av nästan 40 miljoner människor 2019.”

"Om den thailändska regeringen kunde överväga att återkalla RT-PCR-testkraven och mandaterade hotellvistelser, beräknades Thailand kunna dra omkring 5-8 miljoner turister 2022." Vichit lade till.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.