Chonburi korvfabrik plundrades av thailändska FDA och relevanta myndigheter efter att många barn påstås ha blivit sjuka

FOTO: Toppnyheter

Chonburi –

En korvfabrik i Chonburi gjorde en razzia av olika brottsbekämpande myndigheter efter att många barn påstås ha blivit mycket sjuka efter att ha ätit sina korvar, enligt tjänstemän som är bekanta med utredningen.

Ett team från Crime Suppression Division (CSD)-polisen, Mueang Chonburi-polisen och tjänstemän från Food and Drugs Administration (FDA) slog till mot vad de beskrev som en förorenad korvfabrik i Mueang Chonburi-distriktet tidigare denna vecka.

Razzian kom efter att poliser underrättats om att många barn i Chonburi och andra provinser fördes till sjukhus efter att de ätit korv från fabriken. De ska ha lidit av "methemoglobinemi (MetHb)". Den thailändska FDA och brottsbekämpande myndigheter genomförde vad de kallade en detaljerad undersökning som ledde dem till den aktuella fabriken i Mueang Chonburi. Det specifika namnet på fabriken och företaget undanhölls dock av polisen i väntan på ytterligare utredning och på grund av Thailands komplexa lagar om förtal och förtal.

Fabriksägaren namngavs av polisen endast som Ms. Roong och var närvarande vid fabriken, som tillverkar korvar och köttbullar. Tjänstemän från CSD uppgav till den associerade thailändska pressen att fabriken inte nådde allmänna hälsostandarder. Poliser beslagtog också mer än 32 föremål värda mer än 700,000 XNUMX baht som bevis. Ägaren står inför avgifter för att ha förolämpat olika lagar om mathälsa och säkerhet, enligt den thailändska FDA.

Den thailändska FDA tillade att eventuellt kränkande produkter från fabriken redan hade tagits ur cirkulationen och att det inte fanns något "hot" mot den allmänna säkerheten i Chonburi just nu.

TPN noterade att patienter som lider av MetHb kan visa symtom som yrsel, huvudvärk, illamående, dålig muskelkoordination, andnöd och blåfärgad hud.

FOTO: Toppnyheter

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Behöver du Covid-19/reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.