Chonburi man, i ett anfall av raseri, förstör helt sitt eget hus efter att han inte kunnat få pengar från en bankomat med sitt statliga välfärdskort

FOTO: Toppnyheter

Chonburi –

En 33-årig man totalförstörde sitt eget hus efter att han inte kunde få pengar från en bankomat med statligt välfärdskort i Phan Thong-distriktet.

Phan Thong-polisen underrättades om händelsen i ett hus i Nong Tamlueng-distriktet under denna helg. De kom fram till huset där husägaren hade låst in sig. Polisen tog mer än en timme att prata med husägaren, Thepphon Yindeesuk, 33, innan han gick med på att överlämna sig till myndigheterna. Möbler och föremål inne i huset skadades och förstördes.

Lokala invånare i närheten berättade för TPN media att Mr. Thepphon inte kunde få pengar från en bankomat med sitt statliga välfärdskort. Efter att ha nekats möjligheten att ta ut kontanter, enligt uppgift bara runt tusen baht, svarade Thepphon med att åka hem och orsaka uppskattningsvis tiotusentals skador, kasta föremål genom fönster, skrika och skrika och skrämma invånare i närheten. Bullret fick grannar att ringa polisen som sedan ryckte ut på platsen.

Mr. Thepphons mamma, som kom till platsen efter att ha blivit uppringd av polisen, berättade för TPN-media att det inte är första gången han förstör sitt eget hem, även om denna händelse var särskilt illa. Enligt hans mamma har Mr. Thepphon ett problem med att hantera ilska och har tackat nej till rådgivning och stöd tidigare. Efter att ha tackat nej till hjälp, flyttade hans mamma ut från familjens hem för att bo hos andra släktingar i närheten, och lämnade Mr. Thepphon att bo ensam.

Mr. Thepphon fördes till ett närliggande psykiatriskt sjukhus och kan fortfarande komma att bli åtalad för att ha orsakat allmän oordning, säger Phan Thong-polisen.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.