Motorcyklist för matleveranser åtalas för att ha slagit och attackerat fotgängare på gångväg i Bangkok

Bangkok -

En motorcyklist för matleveranser stod inför rättsliga anklagelser efter att ha fångats på CCTV när han stötte på en fotgängare när han körde illegalt på en gångväg i Bangkok måndagen den 7 februari, innan han återvände till platsen och attackerade mannen.

Filmen fångade ögonblicket när motorcyklisten hade ett hetsigt bråk med en fotgängare på gångvägen framför en butik nära Soi Saimai 78, och sa åt mannen att gå försiktigare, trots att motorcykelföraren körde illegalt på en gångväg. Föraren ska ha närmat sig och börjat attackera fotgängaren genom att slå och stampa honom i marken.

Offret, som heter Isara Ratthonglang, 26, anlände till Sai Mais polisstation för att rapportera händelsen till tjänstemännen. Enligt hans uttalande till polisen gick han för att köpa entreprenadutrustning och gick ut från butiken vid 1:00-tiden. när matföraren åkte motorcykel på trottoaren i hög hastighet och slog honom.

Föraren ska sedan ha stannat sin cykel, gått mot honom och sagt ohövligt att Isara gick utan att leta efter fordon. Så, han svarade att han gick på trottoaren och att det var motorcykelns uppgift att se upp för fotgängare och att han inte borde stå på trottoarer.

Bråket fortsatte och Isara sa att han skulle ringa polisen. Men motorcyklisten klev sedan av sitt fordon, tog av sig sin jacka för matleveransuniform och började fysiskt attackera mannen. Han skadades med repor på armarna medan hans öra och vänster öga fick blåmärken.

Senare anlände matryttaren Boonrit Thong-iam, 20, för att träffa sitt parti och tjänstemän på polisstationen och ska ha erkänt sitt aggressiva beteende. Han sa att han bad om ursäkt för sina handlingar och att han var för impulsiv.

Han sa: "Jag skulle vilja be om ursäkt för att jag var för otålig och försatte andra ryttarekollegor i problem. Jag ville be om ursäkt från djupet av mitt hjärta som man för att ha orsakat denna engångshändelse. Anledningen till att jag körde på trottoaren var för att jag hade bråttom att få beställningar i det området. Nu hade matleveransbyrån redan avstängt mig från att få beställningar.”

Samtidigt släppte matleveransföretaget ett uttalande som sa att föraren, Boonrit, faktiskt inte var anställd och istället hade "lånat" en väns ID och jacka för att tjäna extra pengar. De ska ha sagt upp vännen, som inte var identifierad och överväger rättsliga åtgärder mot Boonrit och/eller hans vän på grund av anseendeskador som företaget lidit.

Foto med tillstånd: Manager Online

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.