Thailands folkhälsominister undertecknar ett utkast till narkotikalag som tar bort cannabis och hampa från kategori 5 av narkotika, träder i kraft 120 dagar efter Royal Gazettes publicering

FOTO: Manager Online

Bangkok -

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul har idag, den 8 februari, undertecknat utkastet till anmälan om att ta bort delar av cannabis och hampa från narkotikalagen för medicinska ändamål efter godkännande av Narkotikakontrollstyrelsen.

Ministern uppgav att tillkännagivandet av narkotikalagen nr 7 den 18 februari 2019 har godkänt cannabis för medicinskt bruk följt av godkännande av dess substanser förutom blomställningen, löv som fästs vid knopparna och frön under det följande året i ordning att produceras i olika medicinska produkter för ekonomiskt värde och hälsovård.

Food and Drugs Administration (FDA) sa också det det kan möjligen förekomma användning av cannabis för rekreationsändamål i anvisade områden i följande steg efter att förslaget blir lag. TPN betonar dock att rekreationsanvändning (dvs. rökning av marijuana) fortfarande inte är laglig för närvarande och troligen inte kommer att vara det inom en snar framtid.

Rörelsen leder till det nya Narkotikalagsutkastet till listan över kategori 5 av narkotika som har undertecknats idag efter samråda med Narkotikakontrollstyrelsen och dess kommitté och presentera för representanthuset för laggodkännande i januari

Utkastet skulle lista alla droger som finns kvar i kategori 5, inklusive opium, Psilocybin-svampar och cannabisextrakt som innehåller mer än 0.2 % THC. Den skulle träda i kraft 120 dagar efter publiceringen i Royal Gazette, enligt Anutin. När exakt denna publicering kommer att ske är oklart, men förväntas inom en ”när” framtid.

Dessutom har Bhumjaithai-partiet, ledd av ministern själv, också föreslagit cannabis/hampalagen till representanthuset samma dag i januari med dess mål att 1. Utveckla medicinska fördelar med traditionella thailändska behandlingar; 2. Ge människor fler val av medicinska behandlingar; 3. Skapa ekonomiska och industriella värden samt fler jobbmöjligheter eftersom det skulle kunna generera inkomster för människor inom det närliggande området; 4. Uppmuntra mer medicinsk/vetenskaplig forskning och innovationer för växterna, och 5. Skydda de kunder som kan skadas av missbruk av växterna.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.