Fler spår och bevis på huvudmisstänkta som dödade en utlänning i Phuket villa hittade, avslöjar lokal polis

Phuket -

Polisutredningen av en indisk-kanadensisk medborgare som dödades i en villa i Phuket fortsatte då polisen hittade en hotellövervakningskamera som fångade två misstänkta som rusade ut från platsen efter händelsen.

Tjänstemän från Phukets provinspolisregion 8 och utredningsenheten började i går morse, den 8 februari, undersökningar i ett misstänkt område i Rawai-distriktet som antogs vara platsen där de två beväpnade männen vistades för observation, beläget cirka 2-3 kilometer från scen, efter att de enligt uppgift ertappades när de gick förbi hotellets övervakningskameror efter skottlossningen.

Kepsar och vita långärmade huvtröjor hittades i ett närliggande gummiplantageområde under inspektionen. De samlades in för DNA-spår och bevisundersökning då polisen trodde att de kunde tillhöra de misstänkta. De trodde också att de misstänkta fortfarande befann sig i Phuket eller i Thailand. Tjänstemän från alla parter samlade nu in kriminaltekniska bevis för att utöka utredningsresultaten för att spåra och arrestera angriparna så snabbt som möjligt.

Filmundersökningen visade att den ene misstänkte var mellan 170-180 centimeter lång och en annan var cirka 166-170 centimeter lång. Båda bar svarta ansiktsmasker. Efter skottlossningen sågs de gå förbi ett hotell i stadsdelen Rawai innan de korsade vägen framför Rim Hotel på Wiset Road, cirka 2 kilometer från platsen. Båda gick barfota under hela flykten. Polisen trodde sig därför vara bekant med rutten.

Alla fysiska bevis, såsom kulsnäckor och fingeravtryck, och fångar av CCTV-filmer skulle överföras till Surat Thanis och Central Police Forensic Science Office för ytterligare undersökning innan de rapporteras tillbaka till utredarna på Chalong polisstation i Phuket.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.