Polisen i Pattaya börjar på nytt slå ner illegal motorcykelracing

Pattaya –

Mer än 100 motorcykelåkare från de centrala och nordöstra delarna av Thailand ska ha samlats i Pattaya-området den senaste veckan, vilket ledde till att Pattaya-polisen beslagtog 20 illegala motorcyklar och inledde ett tillslag.

Ett team från Pattaya City Police ledd av överste Kunlachart Kunlachai slog till mot motorcykelåkare nära Pattaya Beach i går eftermiddag (12 februari)th).

Överste Kunlachart berättade för TPN media, "Vi blev underrättade av anonyma oroliga medborgare att motorcykelåkare från de centrala och nordöstra delarna av Thailand höll en sammankomst/event nära Pattaya Beach denna vecka och vidtog proaktiva åtgärder för att stoppa det."

"Om vi ​​agerar på spetsen fann vi verkligen att mer än 100 motorcykelåkare var samlade i Pattaya Beach-området. 20 motorcykelförare kunde inte presentera korrekt dokumentation för sina fordon och hade många olagliga anpassningar och modifieringar som bryter mot lagen. Som ett resultat beslagtogs tjugo motorcyklar.” Överste Kunlachart tillade.

"Vi fortsätter att slå ner på motorcykelracing och olagligt anpassade motorcyklar i Pattaya-området. Polisen har instruerats att stoppa personer som misstänks ha modifierat cyklar olagligt och om så visar sig vara fallet kommer cykeln att beslagtas och kan endast återlämnas när alla olagliga ändringar har tagits bort på ägarens bekostnad.” Överste Kunlachart avslutade.

TPN-media noterar att klagomål kring motorcykelracing, särskilt högljudda avgaser sent på kvällen, har varit regelbundna bekymmer för invånare som skickar e-post till media.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.