Thailändsk turist riskerar böter på upp till en miljon baht för att ha suttit under vattnet på ett korallrev i Chonburi

Chonburi –

En thailändsk turist, 45, dömdes till böter på upp till en miljon baht efter att ha lagt upp en bild på sociala medier där han verkar sitta under vattnet på ett korallrev vid Koh Khram Noi i Sattahip-distriktet i Chonburi förra lördagen den 12 februari.

Wutthipong Wongin, direktör för Marine and Coastal Resources Office 2 (Eastern Region), lämnade in ett klagomål vid Sattahip Police Station i går, den 13 februari, mot en Facebook-kontoägare online som hade lagt upp bilden av sig själv sittande på korallrevet medan han snorklade kl. Koh Khram Noi.

Handlingen, enligt den klagande, bröt mot avsnitt 3, avsnitt 12 och avsnitt 39 i Wildlife Preservation and Protection Act, BE 2562 för att jaga eller orsaka skada på vilda djur som lever självständigt. Straffet var fängelse i högst två år eller böter på upp till en miljon baht eller båda.

Enligt direktören är revet på bilden en Porites Lutea under klassificeringen Scleractinia (Order) som i grunden är hotad art och var under skydd av thailändsk lag.

FOTO: Amphon Sangkaew

Facebookkontoägaren presenterade sig senare på polisstationen för att erkänna anklagelserna. Han ska ha bekräftat för tjänstemännen att han var personen på bilden. Han berättade att han inte visste att det var ett korallrev han satt på eftersom han trodde att det var en enorm sten.

Han sa att bilden togs för ungefär ett år sedan innan den lades upp i går vilket ledde till onlinekommentarer och åklagaren. Han bad också om ursäkt för sitt agerande och sa att han inte hade för avsikt att skada korallerna på något sätt utan bara ville ta bilder med naturen under havet.

Relaterade artiklar:

Thailand förbjuder solskyddsmedel med skadliga kemikalier för korallrev i landets nationalparker

Royal Thai Immigration bekräftar att de kommer att utvisa två utlänningar som anklagas för att ha hanterat havsdjur nära Koh Phangan

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.