24 kunder och anställda greps på "restaurang" i Hat Yai för att ha brutit mot Songkhlas förebyggande order mot Covid-19

Songkhla –

Totalt 24 kunder och anställda från en "restaurang" (ombyggd bar) i Hat Yai tillfångatogs i går kväll för att ha organiserat fester och dryck för att fira Alla hjärtans dag utan att följa de förebyggande åtgärderna mot Covid-19, vilket bryter mot Provincial Smittskyddskommitténs order.

Hat Yai-poliser anlände till den lokala restaurangen för inspektion efter lokala invånares klagomål om att anläggningen framförde levande musik högt som orsakade oväsen och störningar i grannskapet.

Vid ankomsten fylldes restaurangen som drevs i en stängd byggnad utan ordentlig ventilation med ett antal kunder som sågs äta, dricka alkohol och dansa med ett liveframträdande på scenen utan att följa de förebyggande åtgärderna mot Covid-19. Platsen ska också ha sålt sprit, öl och andra alkoholhaltiga drycker.

Tjänstemännen avbröt sedan driften av verksamheten och förde alla kunder och restauranganställda till polisstationen för rättsliga anklagelser om att gemensamt ha brutit mot den provinsiella smittsamma kommitténs order och öppnat en nöjeslokal utan tillstånd, i strid med nöjesplatslagen.

Tekniskt sett har barer, pubar, nattklubbar och nöjesställen varit stängda sedan april 2021 i Thailand under Covid-19-åtgärder, även om de har fått öppna som "restauranger" med vissa regler i vissa områden. Vissa delar av landet förbjuder dock fortfarande alkoholförsäljning på restauranger och har strikta regler för nöjesställen i allmänhet, inklusive Songkhla.

Foto med tillstånd: Post idag

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.