Thailändska buddhister samlas vid lokala tempel för att fira Makha Bucha-dagen

FOTO: Inlägg idag

Nationella -

Thailändska buddhister samlas vid lokala tempel i morse, den 16 februari, för att göra förtjänst och fira anledningen av Makha Bucha-dagen.

I Nakhon Si Thammarat hade viceguvernören och provinsmyndigheterna organiserat ett munkerbjudande framför det berömda Phra Mahathat Woramahawihan-templet klockan 6:00. under de förebyggande åtgärderna av Covid-19 Coronavirus.

En grupp familjer och föreningar sågs delta i erbjudandena innan de gick upp till templet för att göra förtjänst. Antalet deltagare var dock betydligt inte lika högt som föregående år på grund av oron över Omicron-varianten och de höga infektionstalen i provinsen sedan nyår.

FOTO: Thairath

I Chiang Mai samlades lokalbefolkningen vid midnatt på onsdagen för att gå med i de årliga midnattserbjudandena vid Upakut-templet med Covid-19-åtgärdsmandat från folkhälsoministeriet för att förhindra spridningen av sjukdomen.

Enligt de nya reglerna fick buddhister med ansiktsmasker ställa upp och gå in i templet med ett begränsat antal personer per runda för att erbjuda ris och torrfoder till munkar.

FOTO: Thairath

I Bangkok har Bangkok Mass Transit Authority (BMTA) lagt om sina buss- och pendelbussrutter för att underlätta för människor som reser för att fira den buddhistiska dagen. Verksamheten skulle strikt följa folkhälsobestämmelserna och se till att alla fordon var i gott skick före service.

Enligt en undersökning i Bangkok från Bangkok University sa dock majoriteten av de thailändska buddhisterna, som står för 63.5 procent av undersökningen, att de inte ville gå till ett tempel för att göra meriter på grund av situationen med Covid-19-pandemin.

Även om att göra meriter och buddhistiska metoder online också var tillgängligt under New Normal-schemat, var de flesta som deltog i omröstningen, eller cirka 80.9 procent, inte intresserade av att göra det eftersom de skulle föredra traditionella offlinemetoder och sa att de skulle "vänta ” tills situationen med Covid-19 förbättrats och framtida helgdagar.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.