Thailands regering och opposition håller två dagar lång allmän debatt utan röster, med start idag

Bangkok -

Det thailändska parlamentet håller en allmän debatt utan omröstning med start idag, den 17 februari, enligt paragraf 152 i 2017 års konstitution.

Till skillnad från en misstroendedebatt skulle oppositionspartierna diskutera hela ministerrådet utan att specificera någon, särskilt vid den två dagar långa debatten.

Ämnen, som introducerades till presidenten för nationalförsamlingen av Pheu Thai-partiets ledare och andra medlemmar i oppositionspartierna, skulle omfatta den nationella ekonomiska krisen, pandemikrisen, politisk kris där den nuvarande regeringen styrde med penningbaserad politik, och misslyckande av regeringens ineffektiva administration som, enligt deras uttalande, hade lett till många sociala, miljömässiga och internationella handelsproblem.

Premiärminister Prayut Chan-O'Cha, som ledare för kabinettet, skulle hålla ett öppningstal innan kabinettet och senaten kunde diskutera detaljerna. Han uppgav också att han kanske inte kan vara vid den allmänna debatten under hela två dagar utan att han skulle delta i parlamentet på morgonen och kvällen varje dag.

Den allmänna debatten avslutas i morgon den 18 februari.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.