Läsare Talkback-resultat: Ex-pats... Hur håller du dig sysselsatt i Pattaya/Thailand? Vad har du för hobbies?

Följande är vår exklusiva veckofunktion där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och sedan ger dig en vecka på dig att svara på den på våra olika kanaler, och sammanställer en mängd olika svar och åsikter att presentera för dig, våra uppskattade läsare. Här är resultaten från vår senaste fråga...

Förra veckan frågade vi dig följande:

Ex-pats...hur håller du dig sysselsatt i Pattaya/Thailand? Vad har du för hobbies?

Kontexten bakom denna fråga var:

Den här veckan kommer vi för andra veckan i rad att gå bort från splittrande nyhetsartiklar och fokusera på något mer personligt för våra läsare.

Förra veckan, vi frågade dig VARFÖR du drog dig tillbaka till Thailand. Vi fick över 200 olika och varierande svar!

 Den här veckan vill vi fråga: Hur upptar du din tid? Hur håller du dig upptagen? Vad har du för hobbies? Vad är dina passioner?

Här är vad ni, våra läsare, hade att säga när våra redaktörer valde ut några av de mest olika svaren för att lyfta fram olika synpunkter. Uppenbarligen, wJag kan inte lägga upp allas åsikter här så välj en mängd olika åsikter. Som alltid är åsikterna och uttalandena nedan läsarens egna och återspeglar kanske inte TPN-medias. Det har gjorts mindre ändringar endast för stavning och grammatik:

-=-=-=-=—-=

Robert S-

Hej nyhetsredaktör

Jag har precis läst din artikel om vad du gör i Pattaya. Detta är kanske inte relevant då jag bor i Phitsanulok, långt norrut. När jag först kom hit för över tio år sedan blev jag intresserad av kung Naresuan (han föddes här) och jag skrev en bok om honom rent av intresse. Det skapade en serie böcker; The Kings of Ayutthaya (utgiven av Silkworm Books i Chiang Mai), The Kings of the Toungoo Empire och The Kings of Angkor bland många andra.

Intressant nog är det näst intill omöjligt att bli publicerad i Kambodja och Myanmar eftersom upphovsrättslagar sällan upprätthålls så det är Amazon Kindle-vägen för självpublicering.

Det som förvånar mig är hur litet intresse inte bara thailändare utan Falang har för historien i landet de nu bor i. Vi bor här i flera år utan att visa någon nyfikenhet, vilket ofta är något vi anklagar thailändarna för. Du kan kolla in mina saker på www.thekingsofayutthaya.com.

Tack för läsning.

Robert Smith

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Daryl-Du har en fråga skickad till ex-pats här i Pattaya.

Hur håller jag mig sysselsatt här?

2 timmar pingis 5 dagar i veckan

1 timmes simning varje dag

skriva en bok om självförvaltning

Lär mig ständigt av internet och människor som jag träffar

Jag deltar i båda de stora ex-pat-klubbmötena här.

-=-=-=-=-=-=-=-

Paulo-Denna fråga förbryllar mig alltid när den kommer upp. Jag menar, jag förstår om du lever för utförsåkning, snöskoter eller något liknande. Men de allra flesta fritidssysselsättningar och fritidsintressen du gillade "hemma" finns också här, eller hur?

-=-=-=-=-=-=-=-

Apolo E-Jogga och gå runt Beach Road från Dusit Thani till början av Walking Street i minst en timme fram och tillbaka varje dag under min semester även om jag är full. Det slutar aldrig.

-=-=-=-=-=-=-

Gordon K-Efter att ha tillbringat över 40 år till sjöss är jag bara glad att ligga vid min pool varje dag och dricka kall öl.

-=-=-=-=-=-=-

Laurence-Cykla, campa, surfa på nätet, hantera investeringar – samma som mina hobbyer innan jag flyttade hit.

-=-=-=-=-=-=-=

Jon W-Spela min gitarr, spela med min 2-åring, yoga, läsa, filma, kolla in intressant mat vid matställena. Undvik cyniska farangs utan hobbyer och inget bra att säga.

-=-=-=-=-=-=-=-

John P-Ladyboys

-=-=-=-=-=-=-=-

Guy S-spelar tv-spel, tittar på Netflix, promenerar i Jomtien på morgnarna, går till Pattaya Dolphins United-spel. Och allt tillsammans med att dricka många öl

-=-=-=-=-=-==-=-

Alex O-Beskjuter baht till hustrun som tror att jag har ett pengaträd någonstans i trädgården.

-=-=-=-=-=-=-=-

Martin B-Gym 1:a grejen på morgonen, sedan tv och videospel för att ta sig igenom dagens hetta/tristess.

-=-=-=-=-=-=-=-=

Steve M-Golf, mat, Chuck wow, sömn. Skölj, upprepa

-=-=-=-=-=-=-==-

Salcito-Cykling runt silversjöområdet. Spit n sawdust gym på 3rd Road. ispa eller soi3 bastu ånga. Köp hälsosam mat från marknader och stora c. Om du inte hittar en hobby här kommer du att ha en tidig död

-=-=-=-=-=-=-=-=-

 

Fick du inte chansen att höra av dig? Berätta för oss på våra sociala mediekanaler, i kommentarerna nedan, eller om du föredrar att din kommentar ska vara privat, maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com. Ha en bra vecka så ses vi snart!

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/