Grupp på 32 thailändska medborgare som räddades av kambodjanska myndigheter efter att de enligt uppgift olagligen hållits fängslade i rum medan de smugglades för arbete i Kambodja

Kambodja -

Kambodjanska soldater och poliser räddade 32 thailändska arbetare i staden Sihanoukville i Kambodja idag, den 18 februari, efter att ha hållits fängslade i rum medan de smugglades för illegalt arbete i landet.

Rapporten följde på ett inlägg som delas av en thailändsk Facebook-sida som avslöjade bilder och ett videoklipp av en grupp thailändare, som hävdade att de blev lurade för att arbeta och för närvarande var fängslade i Kambodja och var i behov av akut hjälp.

Statusen sa att mer än 30 thailändare olagligt fängslades i ett rum och lämnades svältande i en dag. Gruppen trodde att de blev lurade och skulle bli utsatta för människohandel när som helst snart.

Ett offer i klippet uppgav att de blev tillsagda att arbeta i en China Town i staden Sihanoukville. När de sa att de ville åka hem sa den kinesiske anställde till dem att betala 3,000 100,000 USD, eller cirka XNUMX XNUMX baht per person, annars skulle de säljas följande dag till okänt arbete.

Offren avslöjade också att det påstås ha funnits säkerhetsvakter som höll i elektriska batonger och några bar vapen framför rummen. Totalt 32 thailändare var inlåsta i två rum på andra våningen i byggnaden, det första rummet hade 14 personer och det andra hade 18 personer.

Centrum för barn, kvinnor, familjeskydd och bekämpning av människohandel vid den kungliga thailändska polisen inledde en utredning och samlade in information. Alla de häktade sa att de tidigare hade sökt jobb på sociala medier för att arbeta som onlineadministration i Kambodja.

De berättade för tjänstemännen att till en början påstods företagsarbetsgivaren ha sagt att de bara skulle arbeta i landet i Aranyaprathet-distriktet i Sa Kaeo-provinsen. Men när de anlände till Sa Kaeo, ska de ha smugglats över gränsen till Sihanoukville för illegalt arbete. De sa att de inte kunde arbeta, så de greps för människohandel till andra.

Enligt lokala medier hade de kambodjanska poliserna och soldaterna säkert räddat gruppen thailändare och tagit dem till Sihanouk Immigration för att återvända till Thailand.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.