Postsäck/åsikt: Byggarbete på Soi 15 från Second Road till Soi Buakhao frustrerar lokalbefolkningen

Följande är baserat på flera brev och feedback som vårt team har fått om byggnadsarbeten som för närvarande äger rum på Soi 15, Second Road to Buakhao.

Den här vägen, som går bakom Avenue Shopping Mall, innehåller flera stora lägenheter, hotell och flerfamiljshus som är särskilt populära bland ex-pats.

Åsikterna från de som uttrycker oro, liksom omslagsbilden, är deras egna. Vi har hållit namn och identiteter på de som skriver till oss anonyma på deras begäran.

-=–=-=-=-=-=-=-=-=-=

JF-

Regnet har kommit och mer och mer smuts har hamnat på sidan av vägbanan på Soi 15 som de inte har förstört. Nu har vi lera och på sina ställen mycket tjock lera som gör det omöjligt att gå och en motorcykeltur till en terrängupplevelse.
 Denna aspekt av katastrofen är helt förhindrad. De har massor av arbetare som sitter och gör ingenting större delen av dagen. Ge dem spadar och låt dem rensa vägbanan från lera för att göra den framkomlig igen. Gör detta till en daglig uppgift och det kommer inte att bli en så stor uppgift som det är nu när de har försummat det. Jag växte upp i ett kallt klimat och efter ett snöfall hade du 24 timmar på dig att röja trottoaren utanför ditt hus på snö eller få böter. Nåväl, det är dags för det här byggföretaget att rensa vägen från den fara de skapade.
  Om detta projekt hade planerats på ett sätt för att minimera påverkan på invånarna skulle de ha arbetat på en del av det, grävt hålen, lagt rören och återställt vägbanan innan de gick vidare till nästa avsnitt.
Detta är vad som gjordes på Beach Road. Deras plan är dock tydligen att förstöra hela vägbanan och kanske sedan ta tag i rören förhoppningsvis innan regnperioden. Invånarna tvingas smita undan den tunga utrustningen som ständigt finns
rör sig fram och tillbaka på marken. Mycket av tiden är båda ändarna av soi 15 blockerade mellan köpcentret Avenue och andra vägen.
–=-=-=-=-=–=-=-
M-Det nuvarande byggnadsarbetet på Soi 15, som har pågått i månader, är outhärdligt. De fortsätter att störa wi-fi och elkablar, gatan är ibland nästan oframkomlig och invånarna tvingas ta itu med det i månader. Kan vi få en specifik tidslinje för detta projekt? Jag vet att TPN inte gör utredningsrapporter, men se om du kan få lite täckning om vägförhållandena här. Jag har haft lite tur att jobba med min lägenhet på det.
-=-=-=-=-=-=-=-==-
Jag flyttar snart från min lägenhet på Soi 15 på grund av det oändliga bygget, vägen blockerad med tung utrustning halva tiden, bullret och det övergripande problemet. Jag förstår vad de gör och varför, men det är en röra. Finns det ett schema för detta jobb?
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
EI-Snälla skriv inte ut mitt fullständiga namn. Jag bor i en lägenhet runt Soi 15/Avenue och har gjort flera klagomål till stadshuset (1337) och min egen lägenhet om byggprojektet på den här vägen. Vårt juristkontor arbetar med företaget om vad planen är, men ingen lycka än. Vi förstår att arbetet måste göras, men de har rivit upp hela vägen i princip vid det här laget jämfört med en sektion av en sektion som skulle vara mer vettig. Vi hoppas att du kan sprida lite ljus för de som inte är medvetna om byggnadsarbetet på denna jord, förhoppningsvis driva på att det ska göras snabbare eller i mindre sektioner.
TPN noterar att stadens tjänstemän tidigare har kommenterat att de var medvetna om problem och skyllde de flesta av dem på "entreprenörsfrågor" och "covid-19-restriktioner relaterade förseningar". Vi kommer att undersöka om ytterligare kommentarer kommer att tas upp inom en snar framtid om projektet och dess status.
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/