Petroleumföretaget SPRC påskyndar oljeavskiljningen utanför Rayongs kust, planerar att påskynda utdelningen av ersättning till lokala invånare

Rayong –

Star Petroleum Refining Public Company Limited (SPRC) har påskyndat avlägsnandet av oljeföroreningar ett andra råoljeutsläpp i Rayong den 10 februari.

Företagsrepresentanter gick också med i ett brådskande möte med tjänstemän från Marine Department och andra relaterade myndigheter idag, den 20 februari, för att presentera företagets plan att ta bort de återstående oljefläckarna och täppa till ett andra brott i deras oljeledning.

Enligt bolagets besked fanns det cirka 12,000 XNUMX liter råolja i pipelinen. SPRC:s vd Robert Dobrik sa att företaget skulle förbereda sig för avlägsnande av oljeutsläppet från ett ubåtsrör och återhämtning av skadade rörledningar vid en enpunktsförtöjning (SPM), såväl som andra förebyggande motåtgärder.

Företaget har också inrättat en kommitté med akademiska experter för att verifiera och undersöka orsaken till oljeutsläppet den 10 februari samt installera flytande bommar, skummare och undervattenstält för att bromsa spridningen av oljeläckage och förhindra framtida utsläpp som kan inträffa under underhållet.

SPRC arbetade också med statliga myndigheter och andra avdelningar som var inblandade för att överväga regler och förfaranden för ersättning till lokala invånare och arbetsgrupp som påverkas av situationen, enligt deras uttalande. Under tiden etablerades ett "1567"-jourlinjesamtal och ett assistentcenter vid Baan Sabai Sabai Resort i Ramphueng-stranden för att ge mer information och uppdatera om kompensationsprocessen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.