Thailändska folkhälsoministeriet förklarar vad nivå 4 Covid-19-varning innebär-råd, inte mandat

Nationella -

Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) påminde allmänheten om att den nuvarande situationen för Covid-19 fortfarande är på nivå 4 i Thailand (av fem möjliga nivåer) och beskrev de specifika förebyggande åtgärderna på denna nivå denna vecka.

Dr. Kiatipoom Wongrachit, ständig sekreterare för folkhälsoministeriet, varnade alla provinsiella folkhälsomyndigheter i går, den 21 februari, att fortsätta att följa deras rekommendationer om nivå 4-varningen om Covid-19-situationen som hade aviserats sedan januari för att kontrollera epidemisituationen till en stabil nivå.

TPN media noterar dock att nivå 4-begränsningarna endast är "rekommendationer" och inte mandat eller obligatoriska.

När han specifikt tillfrågades av reportrar om varningen inkluderade ett förbud mot att dricka alkohol på restauranger, inga samlingsaktiviteter och att gå med i riskfyllda aktiviteter, sa Dr. Kiatipoom att varningen skulle indikera råd till allmänheten, men inte obligatoriska regler. Han jämförde rådet med läkare som rådde folk att hålla koll på sin vikt att inte äta fet eller hög sockermat, men påpekade att detta inte var en "lag" och bara ett råd.

Dr. Kiatipoom varnade dock för att guvernörer eller Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) kunde kräva restriktioner om de väljer att göra det i framtiden om situationen med Covid-19 inte förbättras. CCSA kommer att träffas i morgon bitti, den 23 februari 2022, för att diskutera restriktioner och åtgärder i hela landet.

På frågan om folkhälsoministeriet skulle föreslå ökade kontrollåtgärder kring Covid19 överlag vid CCSA-mötet i onsdags uppgav den ständige sekreteraren bara att ministeriet inte skulle införa de gamla strängare åtgärderna eftersom antalet sjukhussängar fortfarande var tillräckligt vid ögonblick. Men återigen varnade han för att situationen var "flytande" och kunde förändras snabbt.

Nivå 4 varningsförslag och råd, bland annat, föreslår att folk begränsar sina resor, arbetar hemifrån om möjligt, undviker sociala sammankomster, undviker att dricka alkohol i grupper inklusive på restauranger, undviker evenemang och mer.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.