Det thailändska regeringen skjuter upp folkhälsoministeriets upphävande av universellt täckningssystem för akutpatienter med Covid-19

FOTO: Bangkok Metropolitan Administration

Bangkok -

Den thailändska kabinettskommittén tillkännagav idag, den 22 februari, förseningen av folkhälsoministeriets plan för att avbryta systemet för universell täckning för akuta patienter (UCEP) i mars.

Förra veckan hade folkhälsoministeriet undertecknat tillkännagivandet att avbryta UCEP:s kostnadsfria Covid-19-behandling för thailändare på alla sjukhus och låta dem använda sina medicinska rättigheter för att få tillgång till hälsovårdstjänster för gratis behandling för att hjälpa till att reservera sjukhussängar för kritiskt sjuka Covid-19-patienter och andra innepatienter.

UCEP skulle tillhandahållas för kritiskt sjuka Covid-19-patienter, såsom chock, medvetslöshet, svår andnöd, svaga lemmar, etc. Förändringen skulle träda i kraft i början av mars, enligt folkhälsominister Anutin Charnvirakul.

I lekmanns ord, förslaget innebar att om någon (thailändsk medborgare eller utlänning med arbetstillstånd) med lindriga eller asymtomatiska symtom ville ha sjukhusvård skulle de behöva uppsöka sitt sjukhus i journal., vanligtvis i sin hemprovins, eller betala, om de inte var kritiskt sjuka. Detta var menat att "avskräcka" människor utan större symtom som potentiellt kunde täppa igen sjukhustjänster och att frigöra privata sjukhus för andra behandlingar och vård.

Enligt UCEP kan de gå till vilket sjukhus som helst och få gratis vård oavsett svårighetsgrad.

Regeringen har dock skjutit upp tillkännagivandet idag utan ytterligare förvarning, med anledning av att de dagliga smittfallen var avsevärt höga. Förseningen skulle också vara fördelaktig för människor att studera och förstå sina egna hälso- och sjukvårdstjänster och för hälsoavdelningen att förbereda tillräckligt stöd för Covid-19-patienter som också kan ha en tendens att öka.

Detta är dock enligt folkhälsominister Anutin Charnvirakul bara en tillfällig försening.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.