Detaljer från dagens Thailand Covid-19 Center-möte, inklusive Test and Go-ändringar

FOTO: Prachachat

Nationella -

Thailand Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) har diskuterat den allmänna Covid-19-situationen och ytterligare inhemska regler vid ett större möte, som leds av premiärminister Prayut Chan-O'Cha, idag, den 23 februari.

För det första nämnde CCSA:s talesman Taweesilp Visanuyothin vid en presskonferens att färgkodningen för alla provinser skulle förbli densamma. För närvarande finns det 44 provinser i de orangea zonerna, 25 i de gula zonerna och 8 i de blå turistzonerna – inklusive Pattaya/Chonburi och Bangkok. Inga provinser var i de mörkröda eller röda zonerna.

Zonfärgerna, noterar TPN-media, används för att tillhandahålla allmänna regler och mandat för Covid-19-restriktioner, där mörkrött har de tuffaste restriktionerna och gröna zoner de ljusaste.

CCSA tillkännagav också riktlinjerna för kurser på plats för utbildningsinstitutioner med låg risk i landet. Skolorna kan tillhandahålla offlineundervisning om lärare, elever och anställda anses vara lågriskkontakter. Klassproven kan fortsätta med provinsiella förebyggande åtgärder om högriskkontakter inte rapporteras vid institutionerna.

Ingen bildbeskrivning tillgänglig.

När det gäller reglerna för internationella ankomster, CCSA har initialt godkänt ersättningen av en andra vid ankomst RT-PCR-test med ett själv-ATK-test (snabbtest) den femte dagen efter en besökares ankomst, med start 1 mars. En hotellvistelse var inte obligatorisk under självtestet och resultaten kunde lämnas in elektroniskt av en turist på egen hand. Ett test innan man kom till Thailand krävdes fortfarande.

Kort sagt, resenärer skulle bara behöva en engångsbetalning för ETT RT-PCR-test vid ankomst och en nattbokning på ett SHA Extra Plus-boende för att vänta på det första RT-PCR-resultatet den första dagen efter deras ankomst, även om detta fortfarande behövs bokas i förväg. Dessutom skulle minimiförsäkringsskyddet vid resa till landet reduceras till USD 20,000 50,000 från nuvarande 1 XNUMX USD. En besökare kan registrera sig för de nya riktlinjerna och programmen som gäller från XNUMX mars, även om det fortfarande fanns frågor om om det skulle finnas några "farfar"-klausuler för de som redan bokat och anländer på eller runt det datumet.

Dessutom CCSA skulle överväga fler Covid-19-testjusteringar för internationella ankomster, såsom möjligheten att ta bort det första ankomsttestet och obligatorisk hotellvistelse, i april om Covid-19-situationen förbättrades och de nya reglerna visade sig träda i kraft nästa månad. Detta var naturligtvis bara hänsyn och inte ett löfte.

Alla turister påminns också om att de fortfarande måste registrera sig och visa upp sina dokument på det elektroniska "Thailand Pass"-systemet innan de anländer via Sandbox eller Test&Go-systemet. För närvarande finns det inga planer på att bli av med det impopulära registreringsprogrammet för Thailand Pass, enligt CCSA, eftersom det också används för att hjälpa till att spåra turister i "säkerhetssyfte".

Det fanns inga ytterligare uppdateringar eller förändringar kring andra restriktioner, såsom den pågående stängningen av baren och underhållningsbranschen i hela landet som har tillåtits vara tillfälliga "restauranger" under tiden med ytterligare regler och certifieringar och 11:00 förblir den juridiska tjänstemannen stängningstid i zoner där alkohol kan serveras på restauranger. Det rikstäckande maskmandatet, inklusive utomhus och till och med ensam på motorcykel, kvarstår.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.