Khon Kaen följer Buriram när han tillkännager fler Covid-19-restriktioner, inklusive alkoholförsäljningsförbud på restauranger och inga sammankomster med fler än femtio personer

FOTO: Thairath

Khon Kaen -

Myndigheterna i Khon Kaen släppte idag, den 23 februari, ett tillkännagivande om förbudet mot försäljning av alkoholdrycker på alla restauranger och anordnandet av evenemang som inkluderar en stor sammankomst med mer än 50 personer på grund av den betydande ökningen av Covid-19-fall i provinsen.

Provinsguvernör Somsak Changtrakul sa att kommittén för smittsamma sjukdomar i Khon Kaen-provinsen hade gått med på att tillfälligt avbryta försäljningen av alkoholhaltiga drycker i 26 distrikt, inklusive tre pilotområden med blå zon, för att förhindra spridningen av Covid-19 Coronavirus efter antalet infektioner fortsatte att öka.

Han anförde vidare att organisationen av verksamheter som tidigare tillät högst 100 personer måste minskas till högst 50 personer. Alla aktiviteter som överskrider det tillåtna antalet måste tillåtas av distriktets tjänstemän.

När det gäller begravningsarrangemang vill myndigheterna be om samarbete för att organisera begravningar i högst 3 dagar och gästerna bör inte vara fler än 50 personer också, enligt de nya kraven. Det bör inte vara banketter eller "sociala sammankomster" vid begravningar tills vidare och endast religiösa och ceremoniella evenemang.

Samtidigt bad myndigheterna också det offentliga och privata näringslivet att genomföra "Work From Home"-åtgärder så mycket som möjligt för att undvika onödiga kontakter och potentiellt minska spridningen av viruset.

Dessa nya regler har redan varit tekniskt i kraft sedan den 13 februari men tillkännagavs nyligen. Buriram-provinsen stoppade tidigare i veckan det mesta av personlig skolgång och förbjöd även serviceställen och "restauranger" (barer) och livemusik på restauranger tillfälligt. Tekniskt sett är barer fortfarande stängda i hela landet i Thailand sedan april förra året, men har tillåtits att tillfälligt konvertera restauranger med olika licenser och certifieringar i vissa provinser.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.