Pro-demokratisk studentaktivist, Parit "Penguin" Chiwarak, beviljades tillfällig borgen av Bangkoks södra brottsdomstol i eftermiddags

Bangkok -

Pro-demokratisk protestledare, Parit "Penguin" Chiwarak, beviljades tillfällig frigivning av Bangkoks södra brottmålsdomstol i eftermiddags, den 24 februari, med en deposition på 200,000 XNUMX baht.

Borgen följde domstolens begäran i går att presentera bevis för hans inskrivning vid Thammasat University tillsammans med hans klassscheman och universitetsbrevet innan de skulle ompröva begäran om borgen.

Parit, som suttit i fängelse i 200 dagar, hölls i förvar för anklagelser om kunglig ärekränkning, eller sektion 112:s majestät och uppvigling för att ha anordnat en växtodlingsprotest i centrala Bangkok förra året.

Enligt domstolens frigivningsvillkor får aktivisten inte delta i någon politisk rörelse som hotar lagen, kan inte lägga ut några provocerande meddelanden på sociala medier som kan orsaka konflikter i landet, inte göra några handlingar som kränkt monarkin, och kan inte lämna Land.

Han är också förbjuden att lämna sitt boende från 6:00. till 6:00 följande dag och måste bära EM-armband för att alltid kunna spåra sin nuvarande plats. Frigivningen skulle gälla i tre månader och han måste infinna sig för domstolen vid tidpunkten för utnämningen den 24 maj kl. 10:00.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.