Mamma till den avlidna thailändska skådespelerskan misstänker grovt spel angående dödsolycka i torsdags kväll

FOTO: Ruamkatanyu Foundation

Bangkok -

En familjemedlem till avlidna skådespelerskan Nida "DTangmo(Watermelon)" Patcharaveerapong misstänkte fult spel under sin resa på en motorbåt på Chao Praya-floden på torsdagskvällen som resulterade i den thailändska skådespelerskans död.

Skådespelerskans mamma, Panida Sirayutthayothin, sa till lokala medier att hon hittat många misstänkta saker angående hennes dotters död under en officiell husrannsakan och polisutredning de senaste två dagarna.

Den 37-åriga skådespelerskans kropp upptäcktes i Chao Phraya nära Pibulsongkram-piren i Nonthaburi-provinsen runt 1. i går, ungefär en kilometer bort från där hon enligt uppgift föll från motorbåten på torsdagen.

Mamman sa dock att en grupp av hennes dotters vänner kanske inte vill få olyckan avslöjad för media eller poliserna eftersom ingen av Dtangmos vänner eller chef hade kontaktat och rapporterat till henne (Panida) om händelsen, inte ens förrän kroppen hittades.

FOTO: Ruamkatanyu Foundation

Panida sa: "Varför berättade inte chefen för mig att Dtangmo föll i vattnet? Även nu när de hittade hennes kropp kontaktade chefen mig fortfarande inte och ville inte avslöja att mitt barn hade dött, uttrycka sina kondoleanser eller prata med mig om situationen.”

Mamman uppgav också att händelsen på motorbåten också var misstänkt eftersom hennes dotter verkade ha helt utklädd som om det var en fest snarare än att ha på sig vardagskläder för en vanlig middagsträff.

Dessutom ifrågasatte allmänheten också skådespelerskans fotoinlägg på Instagram som såg ut att raderas gradvis efter att hon dödförklarades och hennes kropp hittades i går. De trodde att någon kunde ha tillgång till hennes konto eller hennes telefon för att göra det.

Från och med idag sa Nonthaburis polischef Paisal Wongwatcharamongkol att Nonthaburi-polisen utfärdade en arresteringsorder mot motorbåtsägaren Phaiboon “Robert” Trikanjananun som åtalades för vårdslöshet och en handling som orsakade en annan persons död, samt att använda olicensierade båtar eller använda båtar utan tillstånd. Båtföraren åtalades även för att ha kört/använt båtar utan tillstånd eller använt båtar utan tillstånd.

Myndigheterna lovade också att gå vidare med en ärlig, transparent, öppen och berättigad utredning för att besvara alla offentliga frågor och misstankar som finns i fallet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.