Thailand planerar att locka en miljon turister från Mellanöstern i slutet av 2022 efter att förbindelserna mellan Thailand och Saudiarabien återupprättats

FOTO: Inlägg idag

Nationella - 

Den thailändska regeringen har planerat att återuppliva turismen initialt genom att locka omkring en miljon turister från Mellanöstern att resa till Thailand i slutet av 2022, avslöjade den biträdande regeringens talesperson idag, den 27 februari.

Traisulee Traisornkul, vice talesperson för premiärministerns kansli, avslöjade att regeringen hade policyn att återställa den inhemska ekonomin samtidigt som den praktiskt kontrollerade spridningen av Covid-19 Coronaviruset och förhindrade människor från infektioner.

Den 24 februari hade turist- och sportminister Phiphat Ratchakitprakarn bevittnat undertecknandet av samarbetsmemorandumet (MOC) mellan Thailands turistmyndighet (TAT) och Emirates Airline i Dubai, Förenade Arabemiraten, för att organisera reseaktiviteter för att locka internationella turister runt om i världen som är stamkunder hos Emirates Airline för att resa till Thailand samt för att marknadsföra turistkampanjen "Visit Thailand Year 2022: Amazing New Chapters", som är en turismupplivande kampanj i linje med den thailändska premiärministerns policy .

Emirates är det andra flygbolaget efter Etihad Airways att underteckna MOC med TAT för att locka högpresterande turister, särskilt från Mellanöstern. Talesmannen uppgav att det skulle finnas fler flygbolag från Saudiarabien för att skriva på en liknande MOC.

Traisulee sa också att återupprättandet av diplomatiska band mellan Thailand och Saudiarabien på mer än 30 år var en betydande möjlighet att öka potentiella resenärer från Mellanöstern. Dessutom var turismministern planerad att leda en grupp företagare inom turistsektorn från Thailand för att resa till Saudiarabien i mars för att stärka relationen och samarbetet med Saudiarabiens turistföretag, vilket tros resultera i en stark koppling för båda länderna ' regeringar och den privata affärssektorn och få betydande positiva effekter på turismen och ekonomin.

Hon tillade: "I morgon, den 28 februari, skulle Saudia Airlines jungfruflyg som reser från Riyadh, Saudiarabien, ta omkring 120 turister till Thailand. Flygschemat var initialt satt till tre flygningar i veckan och förväntades öka efter att situationen med Covid-19 förbättrats.”

"Att återställa förbindelserna mellan Thailand och Saudiarabien skulle spela en avgörande roll för att öka antalet turister från Mellanöstern i Thailand. Turismministern hade siktat på att 2022 skulle antalet resenärer från Mellanöstern öka upp till en miljon.”

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.