Lastbilschaufför somnar vid ratten och kör över pickup i Chonburi med familjen inuti, ung pojke överlever men båda föräldrarna dödade

FOTO: Trikunnatham Rescue Team

Chonburi –

En mamma och pappa dog tragiskt i går, med deras unge son och hans moster överlevde med lindriga skador, efter att en släpbilschaufför somnat och kört över deras fordon medan de satt i nödkörfältet med blinkande varningssignaler i väntan på vägassistans i Mueang Chonburi-distriktet.

Mueang Chonburi-polisen underrättades om olyckan i går eftermiddag (27 februarith) på Sukhumvit Road i Klong Tamru sub-distriktet.

Räddningspersonal anlände till platsen för att hitta en stor vit containerlastbil som satt ovanpå en mindre svart pickup, som framgår av bilderna. Fordonet hade blivit helt tillplattat och insatsteamen sa att det var ett mirakel att två personer hade klarat sig relativt oskadda. Tyvärr omkom föräldrarna till en av de överlevande, en sjuårig pojke, båda i olyckan.

Två personer hittades döda inne i pickupen, Mr. Kankawee Pichitchonpan, 31, chauffören och Ms. Kannika Promthong som var förarens fru, som satt bakom förarsätet.

FOTO: Trikunnatham Rescue Team

De två överlevande, som båda endast fick lindriga skador, var Nisarat Nuiplee, 54, syster till den avlidna kvinnan, och en sjuårig pojke, son till det avlidna paret. Hans namn undanhölls på grund av redaktionell policy.

Nisarat pratade med reportrar och var skakad men lugn, "Jag är förarens syster. Vi var på väg tillbaka till Surat Thani och hade parkerat vid sidan av vägen med varningslampor som blinkade när vi upplevde fordonsproblem. Vi väntade på vägassistans när olyckan inträffade.

"Utan förvarning körde den mycket större släpvagnen bokstavligen över oss och plattade till taket. På något sätt skadades inte jag och min brorson allvarligt och jag drog ut honom ur fordonet. Min yngre syster och hennes man dödades omedelbart. Jag ringde omedelbart polis och räddningstjänst och såg till att lastbilschauffören inte försökte fly, eftersom han måste ställas till svars för detta.” Nisarat förklarade.

Trailer-lastbilschauffören, Mr. Saksit Boonlaor, 28, berättade enligt uppgift till räddningstjänsten: "Jag erkänner att jag somnade vid ratten innan jag körde över pickupen."

I det här skedet sa polisen i Mueang Chonburi att lastbilschauffören åtalas för vårdslös körning som orsakat döden och att han greps efter den tragiska olyckan.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.