Mamma till den avlidna thailändska tv-skådespelerskan kommer med fler bevis till Nonthaburi-polisen om möjliga orsaker till hennes dotters död

FOTO: Sanook

Bangkok -

Mamman till en avliden thailändsk skådespelerska, Panida Sirayutthayothin, kom med fler bevis till poliser idag, den 28 februari, eftersom hon trodde att hennes dotter Nida "DTangmo" (vattenmelon på engelska) Patcharaveerapong trakasserades på motorbåten där hon miste livet.

Panida berättade för reportrar att hon förde en artikel publicerad på sociala medier och Dtangmos två mobiltelefoner till polisen som bevis och en ledning för utredning eftersom hon fortfarande var misstänksam mot dödsfallet och personligen trodde att hennes dotter trakasserades tills hon ramlade av motorbåten. Hon trodde inte heller på Dtangmos väns uttalande i ett TV-program som sa att Dtangmo ramlade av båten och drunknade när han försökte kissa på motorbåten.

Mamman sa att hon skulle fortsätta att samla in fler bevis och detaljer som kunde leda till vad hon hoppades var den verkliga sanningen. Hon planerade också att kontrollera bilderna av en instrumentpanelskamera från en bil som Dtangmos chef "Kratib" körde och parkerade på baksidan av Dtangmos hus.

På frågan om hon hade sett intervjuer med Dtangmos vänner som följde med på motorbåtsresan på TV, sa Panida att hon inte hade och visste inte exakt vad de pratade om i programmet. Hon avslöjade att hon aldrig fick några meddelanden från sina vänner på båten förrän dagen då skådespelerskans kropp hittades men hon har inte kollat ​​dem ännu.

FOTO: Dailynews

Under tiden hade biträdande generalkommissarie Prachuap Wongsuk från den kungliga thailändska polisen lett Nonthaburi-polisen att ompröva motorbåten "Kobolt" som skådespelerskan, hennes manager och hennes vänner åkte på en resa på natten då händelsen inträffade.

En andra inspektion genomfördes för att söka efter ledtrådar och möjliga svar på alla frågor som väckts av samhället. Om den hittas måste bevisen styrkas av kriminalteknisk vetenskap och måste förklaras med sannolika skäl.

Den kungliga thailändska polisen planerar enligt uppgift att använda lögndetektorer, vilket är sällsynt för Thailand, för att officiellt intervjua de på båten med skådespelerskan.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.