Ryska och ukrainska turister i Thailand börjar möta ekonomiska transaktions- och reseproblem på grund av sanktioner, invasion

Surat Thani –

Ryska och ukrainska turister i Surat Thani, Phuket, Pattaya och andra turistdestinationer börjar möta ekonomiska transaktions- och/eller reseproblem efter ett förbud mot utvalda stora ryska nationalbanker igår, den 28 februari.

Kriget mellan Ryssland och Ukraina har nu påverkat det ekonomiska systemet och turismverksamheten i flera thailändska områden med fokus på turism, inklusive Samui, efter västerländska nationer och deras allierade, inklusive USA, Storbritannien, EU, Australien, Kanada, och Japan har utökat sanktionerna mot Ryssland, vilket resulterat i förbud mot många internationella finansiella transaktioner.

Från och med idag, den 1 mars, hade både ukrainska och ryska turister samt reseföretag som arrangerade turister från båda länderna nu svårigheter med att göra och ta emot betalningar via kreditkort och internationella överföringar eller att få flyg. Det visade sig att hotellrumsbetalningar och andra utgifter som gjordes via kreditkort inte var möjliga för många ryska turister medan ukrainska turister på Koh Samui ville stanna längre och betala för förlängningar för att bevittna och noggrant övervaka situationen i sitt eget land. Dessutom var några medborgare i båda länderna nu "fast" på grund av flygförbud, och vissa ryssar var begränsade på medel, vilket försvårades av nya sanktioner.

Ratchaporn Poolsawat, ordförande för Koh Samui Tourism Promotion Association, sa att föreningen redan hade erkänt problemet eftersom många hotell, restauranger och andra turistföretag drabbades.

Han sa: "För närvarande kunde ukrainare på Koh Samui nu inte flyga tillbaka eftersom luftrummet till största delen var stängt och många ryssar inte kunde betala för tjänster som mat, resor, boende etc. Ryska resenärer kunde inte tjäna internationella pengar överföringar antingen och många sitter nu också fast och kan inte få tillgång till pengar, vilket rullar utför som problem för turistföretagen."

Presidenten uppmanade lokala företagare att informera om liknande problem som föreningen och den skulle nämna problemen med att diskutera med relevanta statliga myndigheter för att lösa problem för ryska och ukrainska turister i Koh Samui, Phuket och Pattaya, särskilt. Den thailändska regeringen och turistmyndigheten i Thailand letar enligt uppgift efter möjliga lösningar för de som drabbats under den nuvarande situationen, både turister och företagare.

I Koh Samui registreras det kumulativa antalet turister sedan förra året till 20,929 2,398 personer. Varav 10 750 är ryska medborgare, rankade den tredje mest besökta nationaliteten eller 3.5 procent av alla turister, medan ukrainska turister rankades på sjätte plats med 2,000 personer eller XNUMX procent. Ungefär XNUMX XNUMX ryska turister, enligt presidenten, befinner sig för närvarande i Samui-området och många har nu ekonomiska problem.

Foto med tillstånd: Naewna

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.