Thailands regering upprätthåller en "neutral" ställning i konflikten mellan Ukraina och Ryssland

Thailand(NNT)-

Den thailändska regeringen har bekräftat Thailands neutralitet i Ryssland-Ukraina-krisen.

Anmärkningarna avgavs på tisdagen (1 mars) under ett thailändskt regeringsmöte för att utvärdera krisen, som svar på förfrågningar från över 25 diplomater i Thailand om att administrationen skulle tala ut mot Rysslands invasion av Ukraina.
Premiärminister general Prayut Chan-o-cha sa under diskussionen att Thailands långvariga relation med Ryssland måste beaktas och att kungariket måste gå försiktigt. Han noterade att Thailand kommer att hålla fast vid ASEAN:s hållning i konflikten mellan Ryssland och Ukraina, eftersom grupperingen har förespråkat diskussioner mellan de stridande parterna.
När regeringen tillfrågades specifikt om vilka åtgärder som kommer att vidtas för att mildra konfliktens inverkan på Thailand, sa general Prayut att han sammankallade ett krismöte med sina ställföreträdare för att be dem att utarbeta åtgärder för att ta itu med situationen.
Thailändska och ryska tjänstemän träffades förra månaden för att diskutera en rad frågor om bilaterala relationer, inklusive planer på att fira 125-årsdagen av upprättandet av diplomatiska förbindelser mellan de två nationerna i år.
Thailand har också anlitat Rysslands hjälp i sitt försök att ansluta sig till den eurasiska ekonomiska unionens frihandelszon. Dessutom bjöd regeringen in Ryssland att skicka delegater till Thailands konferens om ekonomiskt samarbete i Asien och Stillahavsområdet 2022.
Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/