Dussintals turistindustriledare i Thailand uppmanar regeringen att omedelbart avbryta "Thailand Pass"- och "Test & Go"-planerna, i linje med många andra länders reseåtgärder

FOTO: Prachachat

Bangkok -

Ledande affärsoperatörer inom hotell- och turistnäringen enades ömsesidigt vid ett stort turisttoppmöte i går att den omedelbara uppsägningen av "Thailand Pass" och "Test & Go"-systemen var avgörande för att återhämta den thailändska turistnäringen med stormsteg och bli i linje med många andra länders reseregler.

Hotellägaren och turistrepresentanterna gjorde sina uttalanden under "Thailand Tourism Leadership Summit 2022" igår, den 1 mars, och föreslog att överdrivna förebyggande procedurer skulle minskas och att resan till Thailand skulle bli så enkel som möjligt, som att endast visa upp ett vaccinationscertifikat och RT-PCR negativa resultat från ursprungslandet. Branschledarna sa att alla tester vid ankomst, obligatoriska SHA++ hotellvistelser, extra försäkringar, spårningsansökningar och extra pappersarbete avskräckte turismen. Dessutom fanns det fortfarande genuin oro från många turister om vad som händer om de testar positivt i Thailand och rädsla för eventuell isolering eller karantän som avskräcker turism.

Minor Internationals ordförande William Heinecke sa att den thailändska regeringen omedelbart borde avbryta Test & Go för att "öppna landet helt". Andra tillstånd som hindrade internationella resenärer från att resa bör också elimineras, såsom ett RT-PCR-test när de anländer till landet vid ankomsten till Thailand eftersom det i många fall kostar mer än resekostnader för människor från närliggande länder och orsakar rädsla för potentiell isolering och karantän om positivt.

"Vaccination är nyckeln, och det är också beslutet om att göra Covid-19 till en endemisk och behandla den som vi behandlar förkylning eller influensa - utan restriktioner, spårning, reseförbud, företagsstängningar, etc. Nu har många potentiella turister lämnat ett öga på Thailand men regeringen gör det fortfarande svårt att resa till, trots att Covid-19 är utbrett i landet och dessa inreseåtgärder gör väldigt lite. Jag tror att Thailand inte behöver konkurrera med många andra länder för att locka till sig turism, utan snarare bara konkurrerar med de statliga åtgärderna som fortfarande avvisar människor, sa ordföranden.

FOTO: Prachachat

När det gäller regeringens mål att locka till sig cirka 10 miljoner utländska turister 2022, var hotellägarna överens om att om Test & Go-systemet fortfarande implementerades skulle landet bara ta emot 10 procent av de totalt 40 miljoner utländska turisterna 2019, vilket bara står för 4 miljoner människor. Dessutom påverkade den politiska konflikten "Ryssland-Ukraina" också den thailändska turistnäringen och antalet internationella besökare, vilket gjorde regeringens mål ännu mer omöjligt. På grund av att detta påverkar den ryska turistmarknaden, en av Thailands största marknader, sa turist- och företagsledarna att det var en absolut känsla av brådska att omedelbart avbryta Test and Go och Thailand Pass och göra det lättare för människor att resa till och från Thailand.

Stephan Auweele, chef för Asset World Corporation (AWC), tillade vidare angående frågan om Rysslands och Ukrainas situation att det också hade påverkat internationella flygningar eftersom de flesta av flygningarna var tvungna att byta rutter som tog minst 1-2 timmar längre än vanligt , vilket gör det svårt för utländska turister att resa till Thailand. Ryska turister måste nu också hantera ekonomiska sanktioner som begränsar deras förmåga att betala för tjänster.

Marisa Sukosol Nunbhakdi från Thai Hotels Association (THA) nämnde också att efter de senaste två åren har den thailändska turistnäringen förlorat nästan 5 biljoner baht av möjligheten att generera turismintäkter från Covid-19-krisen, påpekade att platser som Maldiverna, Mexiko, Förenade Arabemiraten, Turkiet och andra länder hade återställt sin turismindustri helt och hållet och till och med odlat dem, trots Covid, på grund av avslappnade reseregler och restriktioner.

"Högsäsongen i fjärde kvartalet i år kan bli lika bra som samma tidsperiod under de senaste åren, vilket skulle kunna vara det bästa scenariot om alla länder förklarade Covid-19 som en "endemisk sjukdom" och kunde kontrollera utbrottet i både ursprungs- och destinationslandet. Nästan alla restriktioner för resor skulle behöva återställas till 2019 års nivåer vid denna tidpunkt och alla affärsbranscher, inklusive nattlivs- och underhållningssektorn, borde återställas till det normala för att locka turister." tillade hon.

De framstående företags- och turismledarna planerade att fortsätta att "driva" frågan med Thailands turistmyndighet, den thailändska regeringen och relevanta byråer, och hävdade att det inte fanns "ingen kompromiss" om att lyfta Thailand Pass and Test and Go så snart som möjligt och att företagsledare, till och med konkurrenter, var enade i att avsluta restriktionerna och återställa turismen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.