Två kinesiska medborgare och thailändare greps i Phuket för påstådda smuggling och försäljning av illegala läkemedel mot covid-19 coronavirus

Phuket -

Två kinesiska medborgare och en thailändsk medborgare greps i Patong-området i Phuket idag, den 2 mars, för påstådda smuggling och försäljning av illegala läkemedel mot coronaviruset mot Covid-19.

Phuket-polisen hade arresterat Bai Jifu, 54, och Pennapha Sathongnon, 36, i ett hus i Kathu-distriktet, Phuket, efter att ha blivit larmade av en "oroad medborgare" om att det fanns kineser och thailändare som smugglade falska Covid-19-droger och sålde till lokalbefolkningen i området.

Nästan 100 lådor med läkemedel med namnet "Ya Lian Hua Qing Wen", som påstår sig vara Covid-19-mediciner och "mirakelkurer", hittades på platsen tillsammans med mobiltelefoner och dussintals lådor med kinesiska cigaretter.

De fördes till Patongs polisstation och åtalades för att ha sålt moderna läkemedel utan tillstånd och utan laglig registrering, brott mot narkotikalagen och för att ha sålt växtbaserade läkemedel utan tillstånd, brott mot lagen om örtprodukter.

Samma dag fångades en annan kinesisk misstänkt, Yang Ligin, i ett hus i Mueng Phuket-distriktet med 74 lådor med liknande illegala Covid-19-mediciner. Hon fördes också till en polisstation för vidare utredning och rättsliga förfaranden.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.