Pattayas borgmästare säger att "många" utländska företag och investerare som är intresserade av att investera i monorail, projektet går framåt

Pattaya, Thailand-

  Pattayas borgmästare, Sonthaya Khunplume, talade med pressen i helgen om det länge omdiskuterade och diskuterade spårvägs-/monorail-projektet, och försäkrade invånarna att projektet inte hade ställts in och fortfarande pågick.

Enligt Pattayas borgmästare är flera utländska investerare och kapitalbolag fortfarande intresserade av projektet och en initial investering på 20 miljarder baht kommer sannolikt att ske.

Ytterligare diskussioner och planering och processen för offentlig/privat/partnerskap (OPS) kommer att äga rum under året 2022-2023, specifikt kring att slutföra rutter och typer av spårvägar, såsom ett framdrivningssystem eller magnetsystem.

Enligt borgmästaren bör den totala utvecklingslängden för projektet vara cirka fem år, med åtminstone den första av flera planerade monorail-linjer som är planerade att stå färdiga runt 2027-2028.

Detta slutdatum kommer att vara i linje med och samordnas med pågående projekt i den östra ekonomiska korridoren för att även utöka U-Tapeo-flygplatsen och höghastighetståg som förbinder olika områden i Chonburi med andra delar av Thailand, enligt borgmästaren.

Baserat på den nuvarande planen kommer byggandet av den första fasen av monorailen att börja från Pattaya BTS Station, runt Soi Siam Country Club för att mötas vid Bali Hai Pier i södra Pattaya genom att använda en rutt genom motorvägsvägen, in på North Pattaya Road innan du svänger in på Pattaya 2nd Road och direkt till South Pattaya Pier. Avståndet är cirka 9 km, med en uppskattad investering på mer än 20 miljarder baht.

Karta över föreslagen monorail-rutt, med tillstånd från Sophon Cable

Borgmästaren utvecklade inte exakt var de utländska investerarna kom ifrån. TPN noterar att borgmästaren också är aktuell för val i maj, även om det sista datumet för valet ännu inte har bestämts, och beroende på resultaten kan det förändra projektet.

Tror DU att det här projektet kommer att hända? Berätta för oss i kommentarerna nedan.

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/