Läsare Talkback-resultat: Vilka åtgärder, om några, bör Thailand vidta angående den nuvarande Ukraina/Ryssland-situationen?

Följande är vår exklusiva veckofunktion där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och sedan ger dig en vecka på dig att svara på den på våra olika kanaler, och sammanställer en mängd olika svar och åsikter att presentera för dig, våra uppskattade läsare. Här är resultaten från vår senaste fråga...

Förra veckan frågade vi dig följande:

Vilka åtgärder, om några, bör Thailand vidta angående den nuvarande Ukraina/Ryssland-situationen?

Lite sammanhang kring denna fråga:

Den bästa nyheten i större delen av världen för närvarande är situationen i Ukraina efter att Ryssland invaderade landet. TPN är inte en internationell nyhetspublikation och därför har vår bevakning av händelserna varit strikt fokuserad på hur, om alls, konflikten kommer att påverka Thailand.

  Som ett resultat av detta har vi sett många kommentarer på våra sociala medier av människor som anser att Thailand borde ta en starkare ställning för att fördöma Rysslands agerande, med olika förslag och åsikter om hur.

  Andra har dock sagt att Thailand borde hålla sig utanför det eller sannolikt inte kommer att göra någonting.

Så, vad är dina tankar? BÖR Thailand göra något vidare? Om så är fallet, vad ska de göra?

Här är vad ni, våra läsare, hade att säga när våra redaktörer valde ut några av de mest olika svaren för att lyfta fram olika synpunkter. Uppenbarligen, wJag kan inte publicera allas åsikter här så välj en mängd olika åsikter. Som alltid är åsikterna och uttalandena nedan läsarens egna och kanske inte återspeglar TPN-medias. Det kom MÅNGA olika svar den här veckan. Det har gjorts mindre ändringar endast för stavning och grammatik:

–=-=-=-==-=-==-

Peter R-De skulle kunna erbjuda sig att ta ett antal flyktingar under en begränsad tid tills de kan återvända hem.

-=-=-=-=-=-=-=-

Kyle I-Assisterar de ryssar och ukrainska turister och ex-klappar som för närvarande är i Thailand med hjälp av deras ambassader, särskilt de som har fastnat utan flyg eller pengar, och hjälper deras medborgare som fastnat i Ukraina eller Ryssland, men i stort sett hålla sig utanför den faktiska konflikten. (Redaktörens anmärkning - det här är till stor del vad som händer just nu.)

-=-=-=-=-=-=-=

Michael H-Inget enkelt svar eftersom många ryssar kommer till Thailand för kortare och längre vistelser.

Thailand behöver desperat turister.

-=-=-=-=-=-=-=-=

Mr. Anon- Ban alla ryska turister och ex-pats från Thailand omedelbart och deportera dem.

-=-=-=-==-=-=-=-

David P-De borde arbeta med och bistå de insatsstyrkor som fryser ryska oligarkers tillgångar och fördöma våldet och kränkningarna av FN:s internationella lag.

-=-=-=-==-=-=-=-

IH-Call out America för att de i princip gör samma sak i Afghanistan, Irak, Syrien, Lybien och många andra men att de är hycklande här. Hur många människor dödade amerikanska bomber i dessa länder, barn, kvinnor och oskyldiga? Eller spelar de ingen roll?

–=-=-=-=-=-=-=-

Daniel L-Thailand borde förbjuda visum för ryssar/sovjeter. Det är det minimum som Thailand bör göra.

-=-=-=-=-=-=-=

Ray S-Thailand har ingen hund i den här kampen. Varför engagera sig i sound bite-fördömanden? Låt farangerna vrida sina händer över den här skiten.

-=-=-=-=-=-=-=-

GH–

Enligt min åsikt är de flesta ryssar inte nöjda med kriget och inte heller med Putin.
Det är bara ännu en diktator som världen borde göra sig av med.
Med denna aggressiva razzia undertecknade han sin egen död.
Efter det här är över finns det inte längre plats för Putain på världsscenen.
-=-=-=-=-=-=-=-
Martin P-Blockera luftrummet för ryska plan som många länder gör.
-=-=-=-=-=-=-=-
Albert N-ukrainare har dödat 13,000 2014 sedan XNUMX i Donetsk och Luhansk... Men ingen bryr sig, ja?
-=-=-=-=-=-=–
Luis H-Med tanke på de åtgärder som har vidtagits mot juntan i grannlandet Myanmar, verkar denna fråga vara naiv.
-=-=-=-=-=-=-

James W-Evakuera sitt eget folk... det enda man kan göra. Om du går längre, tillåt en enorm flotta av amerikanska marinsoldater.

-=—=-=-=-=-

Phil T-Ingen som helst! Det skulle vara spektakulärt hyckleri om regeringen här vidtog någon form av åtgärder! Thailand kan inte ha någon moralisk auktoritet över något annat land efter att skoningslöst ha kraschat turist- och besöksnäringen, och på så sätt straffat hundratusentals av sina egna människor genom att först skrämma ihjäl dem till hälften, sedan tvinga dem att sluta arbeta eller lägga ner verksamheten och fortsätta att göra det under de senaste två åren, utan något slut i sikte! Situationen mellan Ryssland och Ukraina är också extremt mer komplex än att den porträtteras i media, och denna nuvarande situation har hållit på sig i ett decennium, inte bara underblåst av Putins agerande!

-=-=-=-=-=—

Zrenko- Tänk på sina egna saker

-=-=-=-=-=-=-

Fick du inte chansen att höra av dig? Berätta för oss på våra sociala mediekanaler, i kommentarerna nedan, eller om du föredrar att din kommentar ska vara privat, maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com. Ha en bra vecka så ses vi snart!

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/