Affärsoperatörer i Songkhla redo att välkomna malaysiska resenärer efter att dess regering gått med på att återöppna thai-malaysiska gränsen

Songkhla –

Songkhlas privata sektor i Sadao-distriktet planerade att välkomna malaysiska turister efter den malaysiska regeringens godkännande av att den thailändsk-malaysiska gränsen öppnas igen, med verkan den 1 april.

Dr. Sitthiphong Sitthiphatprapha, rådgivare till Dan Nok Entrepreneurs Association och en hotelloperatör i Sadao, sa i går, den 9 mars, att det hade skett ett förtydligande att Malaysias regering hade gått med på att återöppna sin sida av gränsen i april medan Thailand redan hade gjorde det den 1 mars för att välkomna thailändska invånare under "Test&Go"-programmet.

Lokala invånare i gränsområdet till Sadao-distriktet och i Songkhla såg att gränsen öppnades igen som en möjlighet att stimulera inhemsk ekonomi och turism. Under de kommande 40 dagarna skulle den privata sektorn och lokala operatörer diskutera olika förebyggande åtgärder för att säkerställa kompatibilitet med de malaysiska bestämmelserna eftersom landet hade tillkännagett Covid-19 som endemisk och kunde öppna landet med fler åtgärder för avkoppling medan Thailand implementerade "Test&Go" som inte var kompatibel. Detta var den mest oroande frågan som måste diskuteras och avslutas snarast, sade Dr. Sitthiphong.

Rådgivaren sa också att den privata sektorn ville locka malaysiska resenärer eftersom de var den främsta målgruppen för turister för att återuppliva lokala turistföretag efter två år av tystnad. Operatörerna gjorde sig också redo för återöppningen.

Han tillade: "Det fanns mer än 30 hotell i Songkhla som har kvalificerat sig för "SHA" och "SHA Plus". Av det var fem av dem belägna nära Sadao-gränsen. Men vår regering måste klargöra villkoren för att komma in i landet för att skapa ömsesidig förståelse och se till att åtgärderna inte skulle hindra eller begränsa resenärerna.”

"Till exempel kan den thailändska-malaysiska gränskontrollen ordna en "Vaccinated Travel Lane (VTL)" som gjorde det möjligt för berättigade vaccinerade resenärer att komma in i landet karantänfritt om de uppfyller alla krav, precis som hur Malaysia ansökte till Singapore."

Foto med tillstånd: Nation TV

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.