Thailands folkhälsoministerium introducerar fyra månaders plan för att nedgradera Covid-19 till en "endemisk" sjukdom

Bangkok -

Folkhälsoministeriet presenterade en fyramånaders plan för att flytta Covid-19-pandemin till "endemisk" senast den 1 juli och planerade att inrätta en underkommitté för att utarbeta förebyggande åtgärder.

Minister Anutin Charnviralkul berättade för Associated Press i går, den 9 mars, efter mötet med den nationella smittsamma sjukdomskommittén att kommittén hade kommit överens om fyra förslag. En av dem inkluderar principen om hantering och förebyggande åtgärder för att stödja övergången av Covid-19 till endemisk sjukdom.

Ministern sade att de relevanta avdelningarna hade meddelats att hantera åtgärder i olika aspekter, inklusive reseåtgärder, inhemsk övervakning, sjukdomsutredningar, vaccinhantering, sjukdomsförebyggande och kontrollåtgärder. Han betonade också att även om Covid-19 skulle vara endemisk, måste allmänheten fortsätta att följa folkhälsoförebyggande åtgärder.

På frågan om nöddekretet skulle avbrytas när Covid-19 blev endemiskt, uppmanade Anutin allmänheten att inte bry sig om dekretet eftersom det inte implementerades för att undertrycka någon politisk protest utan bara för att hjälpa till att hantera pandemisituationen. Han svarade dock inte direkt på frågan.

FOTO: Prachachat

Permanent sekreterare Dr. Kiatipoom Wongrachit avslöjade ministeriets fyra månader långa handlingsplan för att flytta Covid-19 mot en endemisk strategi som kallas "3 plus 1" (4 steg) enligt följande:

Fas 1: Strid (12 mars – början av april) Antalet dagliga infektioner måste vara under kontroll och inte vara högre än det nuvarande antalet. Olika åtgärder skulle vidtas för att minska utbrottet och svårighetsgraden. Den obligatoriska karantänstiden skulle också minska.

Fas 2: Platå (april – maj) Det var perioden för att bibehålla den stabila nivån av dagliga infektioner tills den gradvis minskade.

Fas 3: Sjunkande (Slutet av maj – 30 juni). Antalet infektioner måste minskas till 1,000 2,000 till XNUMX XNUMX fall och;

Fas 4 (Plus 1): Efter pandemin (juli 2022 och framåt). Covid-19-pandemisjukdomen skulle flyttas från pandemin till en endemisk sjukdom.

FOTO: INN News

"Alla handlingsplaner skulle behöva implementeras inom fyra månader under övervakning av en underkommitté för sjukdomskontroll. Ungefär nio ytterligare förordningar behövde också ändras för att stödja förändringen, och nämner den sociala anpassningen, riktlinjerna och standarderna som vi var tvungna att vänta på för ytterligare detaljer, säger Dr. Kiatpoom.

Dr. Opas Karnkawinpong, generaldirektör för Department of Disease Control (DDC), tillade att för att närma sig endemisk, får dödligheten inte överstiga 1 av 1,000 0.1 fall eller 0.19 procent. Men, nu låg vi på 0.2-608 procent, så det hade ännu inte nått målet. Majoriteten av dödsfallen var riskgrupp 0.1 (äldre/patienter med hälsotillstånd/gravida kvinnor) som måste reduceras till XNUMX % eller hälften.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.