Thailands premiärminister säger att dricka sprit inte hjälper till att förhindra Covid-19 efter att falska nyheter blivit virala i Thailand

Thailand-

  Nej, säger Thailands premiärminister Prayut Chan O'Cha, att dricka alkohol hjälper inte till att förebygga Covid-19 eller begränsa symtomen, som svar på falska nyheter som gick viralt i Thailand på sociala medier den här veckan.

Enligt hans talesman, Thanakorn Wangboonkongchana, var ryktena som gick viralt i sociala medier helt felaktiga och premiärministern har bett folk att sluta dela de falska nyheterna, annars kan de möta potentiella juridiska problem under strikta thailändska lagar som är utformade för att sluta sprida falska nyheter.

Thanakorn sa att folkhälsoministeriet (MOPH) hade bekräftat att ryktena var falska, med hänvisning till deras uttalanden att regelbunden konsumtion av alkohol försvagar immunförsvaret och orsakar problem med vita blodkroppar.

Thanakorn tillade också att att gå med på fester och samlas för att dricka alkohol var, enligt MOPH, en stor spridare av Covid-19 och avskräckte människor från att göra det. Tekniskt sett har TPN-media, barer, pubar och nattklubbar varit lagligt stängda i Thailand sedan april 2021. Men de har nyligen fått tillfälligt omvandlas till "restauranger" under tiden.

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/