Federation of Thai Industries kräver att regeringen avbryter "Test&Go"-systemet och fastställer bränslepriset

Bangkok -

Federation of Thai Industries (FTI) uppmanade regeringen att återkalla "Test&Go"-programmet för att hjälpa till att återuppliva den inhemska ekonomin och stoppa stigande bränslepriser.

FTI:s president Suphan Mongkolsuthee avslöjade i går, den 10 mars, att Thai Industries Sentiment Index (TISI) för februari hade minskat till 86.7 från 88.0 i januari eftersom spridningen av Omicron-varianten hade lett till statliga restriktioner för turism och affärsverksamhet. Lokala företagare hade också ställts inför ökningen av produktionen och höga priser på ingredienser.

Presidenten föreslog att regeringen skulle fokusera på att förbättra turismatmosfären, först genom att lätta på turisminträdet "Test&Go"-systemet för att underlätta inresan för utländska turister och stödja återhämtningen av den thailändska ekonomin i framtiden.

Fullt vaccinerade resenärer ska bara behöva visa bevis på att de är vaccinerade när de kommer in i landet och regeringen bör tillhandahålla ett spårningssystem för att övervaka turisterna under deras besök i landet, enligt FTI:s förslag. Detta spårningssystem skulle dock kunna nås helt enkelt med nuvarande åtgärder som immigration med deras passsystem kontra bördor på en turist.

Suphan Mongkolsuthee

Föreningen nämnde också nödvändigheten av folkhälsovårdens förberedelser för att klara av Omicron-spridningen såsom att förvara tillräckligt med medicin, ordna tillräckligt med sjukhussängar och fältsjukhus för patienter med svåra tillstånd, förbättra hemisoleringssystemet, etc.

När det gäller den betydande ökningen av energi- och oljepriserna, sade Suphan att regeringen bör vidta åtgärder för att kontrollera priserna, såsom att stoppa stigande bränsle- och gaspriser och bibehålla priset på den automatiska tariffjusteringsmekanismen (Ft), för att förhindra en ökning av produktionskostnader inom industrisektorerna.

Enligt FTI-undersökningen bland 1,242 45 tillverkare i 75.2 branscher i februari var cirka 68.5 procent av dem oroade över bränslekostnaderna, följt av 19 procent för Covid-56.8-situationen, 52.3 procent för den inhemska ekonomin och XNUMX procent av den globala ekonomin ekonomi.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.