Honda LPGA Thailand 2022 Championship startar på Pattayas Siam Country Club Old Course i går

Patty Tavatanakit / Atthaya Thitikul

Chonburi –

Honda LPGA Thailand 2022 Championship har officiellt startat igår, den 10 mars, på Siam Country Club Pattayas Old Course, Chonburi.

Damgolfturneringen "Honda LPGA Thailand 2022" markerar 15-årsjubileet av turneringen med en total prissumma på $1.6 miljoner för den första golfaren att göra ett "Hole in One" på hål 16 Par 3 på Siam Country Club, Old Course, Pattaya mellan 10-13 mars.

Totalt hade 67 golfare deltagit i årets turnering, inklusive 11 thailändska golfare som noterades som det högsta antalet thailändska idrottare som deltog i evenemanget någonsin.

Thidapa Suwannapura

Pajaree "Meaw" Anannarukarn var den bästa thailändska artisten den första dagen med en poäng på fyra under par 68 och rankad 23:a, bakom Esther Henselet från Tyskland, Nasa Hataoka från Japan och Su Oh från Australien som alla sköt nio under par. rundor.

ISPS Handa World Invitational 2021-vinnaren sa efter den första dagen: "Vädret var okej men vinden började bli starkare under de sista 10 hålen. Jag kanske inte har en bra start. Drivenheten var inte särskilt bra men putten är ok. Övergripande prestanda anses vara bra. När det gäller morgondagen skulle jag hålla mig till samma plan som var att hålla mig på fairway så mycket som möjligt och jag skulle öva upp körningen bättre.”

Henseleit Esther

Bäst presterande den första dagen var den tyska golfaren Esther Henselet som hade deltagit i Honda LPGA Thailand för första gången och genomfört förstadagsspelet bogeyfritt.

Den 23-årige tyske golfaren sa: "Jag gillar verkligen den här banan. Greenerna var tillräckligt mjuka för att göra mål. Idag blåste det men inget gick fel. Idag var också första gången jag gjorde 9 under par. Det är första gången jag är med i turneringen i Thailand. Jag hade tävlat i Ladies European Tour för tre år sedan och jag var glad över att komma tillbaka för att tävla i Thailand igen och hoppades kunna prestera bra under hela turneringen.”

Wichanee meechai

Honda LPGA Thailand 2022 Golf Tournament kommer att hållas på Siam Country Club, Old Course i Pattaya, Chonburi med en begränsad publik och inga biljetter sålda på grund av försiktighetsåtgärder som vidtagits på grund av situationen med Covid-19-pandemin. Allmänheten kan se Honda LPGA Thailand 2022 Livestream på PPTV HD-kanal 36 och via stationens onlineplattformar, såsom www.pptvhd36.com, Facebook och YouTube, under tävlingens fyra dagar.

För mer information, besök www.hondalpgathailand.com, eller Facebooks officiella sida: www.facebook.com/lpgaThailand, eller Instagram https://www.instagram.com/hondalpgathailand.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.