Passagerarbusschaufför som kraschade i Saraburi i lördags, dödade 7 och skadade dussintals, greps för att ha tagit meth under körning

FOTO: Dailynews

Saraburi –

En dubbeldäckare busschaufför som kraschade in i en grundstolpe på en bro och dödade sju passagerare i Saraburi fångades i dag, den 14 mars, efter att ha hittats med droger under körning.

Mueang Saraburis polischef Chetchai Sethasiri avslöjade att tjänstemännen och fler än 15 vittnen hade förhörts för att söka mer information och orsaken till olyckan. En av dem var busschauffören Narinsart Hongsa, 30, som tidigare fördes för fysisk undersökning och hittade missbruk (metamfetamin) i kroppen.

Narinsart hölls fängslad på Mueng Saraburi polisstation för ny utredning. Inledningsvis erkände han enligt uppgift till tjänstemännen för att ha använt metamfetamin när han körde innan incidenten inträffade.

Polisen åtalade honom då i första hand för drogmissbruk under olovlig körning och vårdslös körning med dödsfall. Ägaren till ett bussbolag skulle också kallas för vidare utredning, uppgav chefen Chetchai.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.