Valdatum för Bangkoks guvernör och Pattayas borgmästare planerat till den 22 maj

Bangkok -

Thailands valkommission har idag, den 14 mars, tillkännagett valdagen för Bangkoks guvernör och Pattayas borgmästare den 22 maj 2022.

De hade också övervägt ett utkast till valhanteringsplan tillsammans med tillkännagivandet av valet av lokala administratörer i Bangkok och Pattaya City.

I utkastet nämndes allmänt att kommissionen hade godkänt valen och att de officiellt skulle hållas söndagen den 22 maj. Kandidater för val öppnades för ansökan från 31 mars till 4 april i enlighet med Bangkok Metropolitan Administrations och Pattaya Administrations valplan.

TPN noterar att enligt thailändsk lag kommer det att finnas ett försäljningsförbud för alkohol (inklusive i livsmedelsbutiker och närbutiker) från kvällen före valet (den 21:a) tills vallokalerna stänger på valdagen. De exakta tiderna kommer att tillkännages närmare valet men kommer sannolikt att vara 5-6 den 21 maj till 5-6 den 22 maj.

Visakha Bucha Day, en religiös helgdag som är alkoholfri, infaller den 15:e i år (även om regeringens helgdag kommer att vara måndagen den 16:e) så denna vecka kommer att ge flera alkoholstängda dagar och är något för alla att vara medvetna om, även om du inte kan rösta. För valdagar kommer endast de områden som röstar (Pattaya och Bangkok) att vara torra.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.