Pattaya Cricket Club tar sig till 2:a plats i Bangkok Cricket League genom att besegra Bangkok Blue CC med 5 wickets

Pattaya-

Pattaya Cricket Club (PCC) spelade sin näst sista match på Pattana Sports Resort en mulen och åskfull eftermiddag den 13 mars mot Bangkok Blues Cricket Club (BBCC). En vinst var avgörande för att behålla vår 3:e plats i topp 4 och helst skulle en bra vinst kunna stjäla 2:a från våra lokala rivaler, Asian Stars CC.

 

   Simon Philbrook vann toss för PCC och valde att bowla först. Ryan-föraren och Steve Christie öppnade bowlingen från Lake End mot Masud Anwar och Manish Sexana. Båda slagmännen försökte flytta löphastigheten men de visade sina sårbarheter och hade lite tur. Ryans första over fick Masud att hissa en skidåkare ovanför Jainishs huvud vid Mid-wicket. Jainish sprang baklänges och även om han gjorde ett utmärkt intryck av en flackande väderkvarn, missade han bollen helt. Manish hade lite tur när han körde en boll hårt till Luke Stokes. Det brast genom Lukes hand och gav honom ett blått öga. aj! 

  Luke fick snart revansch när Manish föll i den tredje over till en bra catch på gränsen för 6 runs och bara 9 på tavlan. Ryan slog snart igen när Bernie Lamprecht höll ytterligare en fångst på gränsen, den här gången Masud för 12. Habby Singh anslöt sig till Ryan i attacken och började med sitt vanliga No Ball framfotsfel, men de båda höll sakerna riktigt tätt och gav bara Vinay Rao och kapten Kamlesh Singh en massa prickbollar. Den 10th övervakade 2 för 40 och en långsam körhastighet. 

  Andy Emery och Jainish Parikh tog över bowlingattacken och lyckades också begränsa Kamlesh och Vinay till cirka 4 eller 5 runs och över. Det var Andy som slog först på 15th över när Vinay fångades på gränsen för 25 av Wez Masterton. Dags för drinkar och sedan ljöd PSR Lightening hooter och alla sprang i skydd under tältet. Det kom cirka 20 minuter med regn och mer blixtnedslag innan matchen kunde återupptas ordentligt. Habby tog en wicket i sina sista av 5 overs när Luke tog sin andra fångst för dagen – Kamlesh för 17. Luke var precis på gränsen och bollen högt över hans huvud och domaren trodde att han hade trampat över linjen – men han hade inte. Det såg ut som att PCC kunde begränsa BBCC till mindre än 100 körningar och tjäna ytterligare bonuspoäng, men Rohan Nayyar hade andra idéer. Han gav Bernie och Steve en del misshandel med 10 runs per over och förblev obesegrad på 25 inte ut, men inte innan Bernie fick Videt Mishra fångad på gränsen av Jainish för 16 och Andy kastade Gautam Shahi för 16. BBCC avslutade deras 25 över innings på underpar 125 för 6.

 

   PCC kände sig säker på att de kunde avsluta matchen med drinkar. De vanliga öppnarna, Wez och Ryan tog vecket mot Vivek och Vinay. Wez började på vanligt sätt men han hade inte fått in ögat och missade en boll som klippte av borgen. Det är inte ofta som Wez går för en anka och Vivek kände sig ganska nöjd. Vivek lyckades med en jungfru när han höll tillbaka slagmännen men Vinay fick en träff för 6:or av Luke och han drogs tillbaka från attacken. Gautam bollade bra men Manish Shahi och Kamlesh var dyra då Luke och Ryan stadigt lade till runs på 7 per over. Luke var den förste att åka när Ajay Ataks spin bowling fick honom att fångas på djup extra täckning av Vinay för 37. 

PCC var 26 runs på drinkar och med massor av vadd att följa. Colin Clark släpptes av Kamlesh men det var Ryan som avgick härnäst, och blev bollad av Kamlesh för 34. Pete Reeh anlände och höll farten på gång tillsammans med snabba singlar. Colin lyckades med en 3:a men fick på något sätt varvad på 3:anrd drivs av den mycket snabbare Pete. Jag tror att lite sprintträning är på sin plats! 100 uppnåddes i 19th över och segern var ingen tvekan. Colin var LBW för 18 till Kamlesh och Jainish kom för en quickfire 8 innan han kastades av Viveks sista boll med poängnivån på 125. Simon Philbrook gav stöd till Pete, 18 inte ut, som tog en fräck singel för att vinna med 5 wickets och 10 bollar över.  

 

   Vinsten och bonuspoängen gjorde att PCC kunde smyga sig före Asian Stars och ta 2nd plats i BCL-tabellen. Ryan nominerades till MotM med 34 runs och 2 för 19 från 5 overs. 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/