Nanna Koerstz Madsen vinner Honda LPGA Thailand 2022 på Pattayas Siam Country Club

Nanna Koerstz Madsen

Pattaya, Chonburi –

Den danska golfaren Nanna Koerstz Madsen vann Honda LPGA Thailand 2022 på Siam Country Club Old Course, Pattaya, med en birdie och en örn i ett slutspel mot Xiyu "Janet" Lin från Kina, och blev den första golfaren från Danmark att vinna detta mästerskap.

På turneringens sista dag, den 13 mars, slog Koerstz Madsen också ett nytt totalrekord på 26 under, vilket slog Jessica Kordas lägsta rekord på 25 under 2018.

Nanna Koerstz Madsen

Den 27-årige LPGA-vinnaren sa: "Jag var lite nervös i början men kunde fortfarande göra birdies och fortsätta det goda arbetet fram till slutspelet. Jag är stolt över resultaten den här veckan och vann så småningom det första mästerskapet i LPGA-touren.”

Lin sa efter slutspelsförlusten: "Jag vann inte mästerskapet men jag är stolt eftersom det är mitt lägsta skott någonsin under en turneringsvecka. Jag spelade väldigt bra, men Nanna gjorde det bättre.”

Xiyu "Janet" Lin

När det gäller thailändska spelare var Paphangkorn “Patty” Tavatanakit rankad T19 i den fyra dagar långa turneringen med 18 under medan Pajaree “Meaw” Anannarukarn fick 14 under, rankad T30.

Thidapa "Jasmine" Suwannapura och Jaravee "Wan" Boonchant rankades tillsammans 33:a med 13 under par 275.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

 

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.