Analys: Företagare välkomnar laglig återöppning av nattlivet men föreslog extremt strikta regler för en möjlig festpooper

Thailand-

Igår, den 16 mars 2022, erkände medlemmar av Center for Covid-19 Situation Administration eller CCSA att den länge stängda bar-, nattlivs-, underhållnings- och pubbranschen äntligen på allvar skulle diskuteras om en laglig öppning i Thailand.

På grund av Covid-19-åtgärder har branschen varit lagligt stängd sedan april 2021 men har fått verka som tillfälliga restauranger i en sorts gråzon under tiden sedan december.

Den föreslagna juridiska öppningen ... som vi noterar bara är ett förslag och på intet sätt är hugget i sten eller garanterat kommer att ske ... välkomnades av många i nattlivsbranschen. Det är dock inte troligt att många såg de föreslagna reglerna diskuteras som thailändska medier har publicerat sedan dess. Vi kommer att lista dem om ett ögonblick.

Det är viktigt att återigen notera att de föreslagna reglerna bara är det...förslag. De kommer att debatteras, diskuteras och eventuellt godkännas..eller inte. Ingen av reglerna i deras nuvarande form har godkänts. Men om reglerna gick vidare med den nuvarande listan med förslag, som om man tittar på listan säkerligen har utformats av någon som inte är inblandad i hur nattlivsbranschen går med vinst, kommer det att förbli svårt.

Bland andra föreslagna regler:

-Alla kunder trippelvaccinerade (dubbelt ok om mindre än tre månader efter sista dosen.)

-All personal trippelvaccineras och testas med atk snabbt Covid19-test var tredje dag

-Alla kunder, även trippelvaccinerade, måste göra ett atk-test inom 24 timmar varje gång de går till en bar.

-Dans föreslog att det fortfarande skulle vara förbjudet

-Flaskservice förbjuden

-Kampanjer/fester/evenemang förbjudna

-Värdinnor förbjudna, inklusive att sitta med kunder eller ta emot drycker.

-Inga spelningar eller liknande just nu

-Inga toalettvakter. (Denna kan vara ok med många)

-SHA+- och Stop covid-plus-certifikat kommer att vara ovanpå vanliga licenser

Nu skulle detta naturligtvis bara vara ett första steg och CCSA har skisserat en fyra månaders plan för att behandla Covid som endemisk. Det är säkert att dessa regler så småningom skulle lossna och slappna av. Men vad tycker du om de påstådda förslagen enligt thailändska medier? Gillar du reglerna? Tror du att de kommer att följas och upprätthållas väl? Låt oss veta i kommentarerna.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/