Thailands meteorologiska avdelning varnar för isolerade kraftiga till mycket kraftiga regn i de flesta delar av landet fram till tisdag

Nationella -

Den thailändska meteorologiska avdelningen idag, den 20 mars, har varnat för en tropisk cyklon som har utvecklats över Bengaliska viken, vilket resulterar i isolerade kraftiga till mycket kraftiga regn i de flesta delar av Thailand från den 20:e till den 22:e mars.

Enligt tillkännagivandet kommer en aktiv lågtryckscell över Bengaliska viken i den nordöstra delen av Indiska oceanen att utvecklas till en tropisk cyklon. Den förväntas flytta till den övre Bengaliska viken och sväva över Myanmar från den 20:e till den 22:e.

Vindar ledda av den tropiska stormen kommer att förstärkas och råda över den västra delen av Thailand. Mer regn och isolerade kraftiga till mycket kraftiga regn är därför möjliga i de norra, västra och centrala och sydliga regionerna.

Den tilltagande vinden och vågorna förväntas bli cirka 2 meter höga i övre Andamansjön och över 2 meter i åskskurar. Cirka 1-2 meter höga väntas i nedre Andamansjön och Thailandsbukten och cirka 2 meter höga i åskskurar.

Departementet varnade också människor i området att akta sig för de svåra förhållandena. Alla fartyg bör fortsätta med försiktighet och hålla sig borta från områden med åskregn. Små båtar i övre Andamansjön bör hålla iland.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.