Thailands regering föreslår att man begränsar användningen av luftkonditionering för att spara elkostnader efter stigande kostnader, leder till tvist mellan politiker

Bangkok -

Regeringens talesperson Thanakorn Wangboonkongchana svarade motstånd mot Thai Srang Thai partiledare Sudarat Keyuraphan på sociala medier efter hennes kritik mot regeringens förslag att minska elkostnaderna genom att begränsa luftkonditioneringen.

Den thailändska regeringens förslag att begränsa luftkonditionering, såväl som användning av andra elektriska apparater, hade gjorts tidigare i veckan efter kritik från sociala mediers "nätanvändare" över stigande kostnader förknippade med olika faktorer, inklusive enligt regeringen Ryssland-Ukraina-kriget.

Thanakorn sa på sin Facebook-status: ”Jag såg Khunying Sudarat Keyuraphan, ordförande för Thai Srang Thai Party, postade en Facebook-status att oavsett hur folk försökte spara kostnader så kunde de fortfarande inte överleva. För problemet var inte hur många grader de behövde slå på luftkonditioneringen, utan problemet var ledarskapets vision...”

"Så jag kan inte låta bli att undra om Khunying Sudarat inte riktigt förstod, eller låtsas inte vara smart. Jag bekräftade att en luftkonditionering på 27 grader Celsius samtidigt med en fläkt skulle hjälpa till att spara elkostnader snarare än att vrida luftkonditioneringen till 23-24 grader Celsius.”

"Luftfiltret bör rengöras varje månad och luftkonditioneringen var 6:e ​​månad för att spara 10-30 procents kostnader på elräkningen. Att inte använda värmeapparater som hårtorkar och strykjärn i luftkonditioneringsrummen skulle också hjälpa."

Till slut drog han slutsatsen att problemet med thailändsk politik inte var ledarens vision utan snarare för att vissa politiker inte kunde hänga med i ledarens vision och inte kunde vara en bra efterföljare, så de var rädda för att bli bortglömda. . Därför kom de ut för att misskreditera regeringen varje dag och hoppas att folk inte skulle glömma sina namn.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.