Pattayas borgmästare bekräftar att Songkran, inklusive den "stora dagen" den 19 april, kommer att äga rum - men inga vattenstrider, sprit, puder eller fester - endast religiösa och traditionella aktiviteter tillåtna

Pattaya-

  Pattayas borgmästare har tillåtit att årets Songkran-festival (även känd som vattenfestivalen och thailändska nyåret) fortsätter i Pattaya och Na Kluea, men fokus kommer att ligga på traditionella och religiösa sedvänjor. Vattenstänk, vattenbråk, alkoholkonsumtion, puder, skumfester och fester i allmänhet var fortfarande förbjudna på grund av oro kring Covid-19.

Sontaya Khunpluem, Pattayas borgmästare, gav grönt ljus för Songkran att fortsätta i år, vilket kommer att äga rum från 18 april till 20 april i områdena Pattaya, Naklua och Bang Saray. De nationella helgdagarna kommer att vara från 13 april till 15 april. Detta kommer att vara första gången sedan 2019 "Wan Lai" den 19 april, eller vattendagen, kommer att tillåtas i Pattaya på grund av Covid-19 försiktighetsåtgärder. Det är dock oklart hur detta kommer att se ut eftersom vattenlek och slagsmål kommer att förbjudas på grund av den fortfarande pågående spridningen av viruset.

Den 19 april är vanligtvis årets enskilt största fest för Pattaya, till och med mer än jul och nyår, men på grund av de strikta reglerna för att "förhindra spridningen av Covid-19" kommer det att se betydligt annorlunda ut.

I år, enligt borgmästaren, kommer huvudfokus att ligga på att upprätthålla traditionella thailändska sedvänjor som att skapa förtjänster, bada Buddhas staty och att respektera de äldre för att undvika närkontaktaktiviteter för att klara av "Covid Free Setting" reglering. Staden planerar fortfarande exakt hur den 19:e kommer att se ut men medgav att med vattenlek i offentliga utrymmen, som vägar, förbjudna, kommer det att bli väldigt annorlunda och nedtonat.

Emellertid Pattayas borgmästare hävdade att evenemanget kommer att vara lika givande, roligt och underhållande för dem som deltar för att uppleva traditionell thailändsk kultur och lära sig mer om Songkrans historia såväl som den buddhistiska religionen. Detta återstår att se, även om TPN noterar att evenemanget alltid har varit kontroversiellt och vissa ex-pats har föraktat evenemanget som i allmänhet för staden till ett massivt vått stillestånd i en vecka. Dessa människor kommer sannolikt att njuta av att evenemanget för tredje året i rad kommer att vara, officiellt ändå, torrt.

Förbjudna aktiviteter kommer att inkludera vattenstrid, skumfester, puderanvändning, temaevenemang, fester på arenor med vatten, kastning av vatten från baksidan av lastbilar, alkoholkonsumtion, dans och förmodligen allt annat som anses bryta mot strikta Covid-19-regler för social distansering. Masker kommer att krävas hela tiden, även utanför, under Songkran-evenemang, och utan det kalla vattnet för att kyla ner en under den varmaste tiden på året kommer det garanterat att bli en rostig händelse.

Dessutom kommer evenemanget att hållas under Covid-fria inställningar så i teorin kommer man att behöva vara helt vaccinerad mot Covid-19 och ta ett snabbt antigentest innan man deltar i evenemangen.

  Vad tror du? Kommer evenemanget fortfarande att driva turismen med alla restriktioner? Berätta för oss i kommentarerna nedan.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.