Golf: Första Thailand Mixed Champ Arpichaya Steals Show på Southern Hills

Första Thailand Mixed Champ Arpichaya Steals Show på Southern Hills 

Invigningsmästaren Arpichaya Yubol avfyrade en obefläckad 64 för att ta ledningen i den inledande omgången av Bt3 miljoner Thailand Mixed som anordnades av TrustGolf på Southern Hills and Country Club i Hat Yai, Songkhla på torsdagen.

Med början på hål nr 10, sprinklade 19-åringen sin nio-relaterade prestation med sex birdies innan hon lade till ytterligare två efter vändningen för åtta under på par 72 6,925 6,051 yards för herrarna och XNUMX XNUMX för damerna.

Tonåringen från Saraburi som vann den första Thailand Mixed någonsin i Hua Hin förra året etablerade en tretaktsfördel gentemot tidigare Thailand PGA Tour-vinnaren Nirun Sae-ueng.

"Det var en kombination av tur och bra form för mig idag", sa Arpichaya, vinnare av Order of Merits på Thai LPGA Tour 2018. "Jag kom hit med en bra spelplan, slog bra slag och fick många birdies nära stiften."

Arpichaya sa att hon också utnyttjade sin förtrogenhet med Southern Hill där hennes lag slog sig ner på fjärde plats i de nationella spelen redan 2017.

"Jag minns den här kursen väl. Jag fällde till och med en tår här efter att mitt lag nästan vann ett brons i de nationella spelen för fem år sedan, tillade tonåringen som tillsammans med Chanettee Wannasaen fortfarande är de enda två kvinnliga mästarna på TrustGolf Tour.

"I morgon kommer jag att hålla mig till min spelplan. Jag kommer att attackera tapparna på enkla hål och spela det säkert på tuffa hål. Jag hoppas också att slå fairway på det sjätte hålet, vilket är det mest utmanande för mig på den här banan, tillade hon.

Nirun, vinnaren av Thailand PGA Tour-evenemanget i Lumphun 2016, begick en ensam bogey på det fjärde hålet innan han fortsatte med att skjuta sex birdies för att göra upp med 67.

"Jag spelade ganska bra förutom på det fjärde hålet där jag slog bollen till vänster och hamnade på min enda bogey för dagen. Från och med då fokuserade jag på mina utslag och siktade bättre mot fairways, säger Nirun från Nakhon Pathom.

"I morgon kommer jag att fortsätta göra samma sak genom att slå till fairways och göra puttarna," tillade Nirun som förlorade mot Settee Prakrongvech med ett slag i Boonchu Ruangkit Championship, ett evenemang i All Thailand Golf Tour(ATGT) i januari. .

Åtta spelare följde ett slag borta på delad tredje plats, var och en med 68. Det inkluderade den begåvade Chanettee, vinnare av den tidigare Thailand Mixed-kretsen i Hua Hin, den stigande stjärnan Denwit David Boriboonsub, 2021 års Rookie of the Year på ATGT, tidigare SEA Games guldmedaljör Wichayanon Chothirunrungrueng, thailändska LPGA Tour-medlemmar Supamas Sangchan, Nattagade Nimitpongkul, Chonlatit Chuenboonngam, Punnarai Meesom-us och tidigare LPGA-spelaren Pavarisa Yoktuan.

………………………………… ..

Om TrustGolf

 TrustGolf, ett inomhusträningscenter med avancerad teknik, har stöttat internationella turneringar inklusive "TrustGolf Women Scottish Open", en Ladies European Tour som samsanktionerats med LPGA Tour-evenemanget mellan 2021-2025. Ett stort antal världsledande golfare anmälde sig till evenemanget som bidrog till att främja en god image för Thailand. Dessutom fick thailändska kvinnliga spelare, under stöd av TrustGolf, möjligheten att tävla i det europeiska evenemanget.

Mellan 2020-2021, förutom fem Thailand Mixed-serier som hölls av TrustGolf, anordnade TrustGolf Tour även TrustGolf Amateur Qualifier 2021 som valde ut spelare att tävla i IMG Academy Juniors World (San Diego och Florida Challenge) och Amatör för män och kvinnor i Asia Pacific . Under 2022 kommer TrustGolf att vara värd för fem Thailand Mixed arrangerade av TrustGolf-evenemang (med en total prispengar på 17 miljoner Bt) och två TrustGolf Asian Mixed-evenemang, tresanktionerade av Asian Tour, Ladies European Tour och TrustGolf Tour (totalt prissumma på 1.5 USD miljoner prispengar) på Siam Country Club Pattaya Waterside i april. Dessutom kommer det att finnas TrustGolf Link Series som kommer att fungera som Access Series for Ladies European Tour som också inkluderar TrustGolf Scottish Open (2 miljoner USD i prispengar).

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/