Turism- och sportministeriet föreslår annullering av "Thailand Pass" och introducerar ett enda ATK-test för att stimulera turismtillväxt

FOTO: Prachachat

Bangkok -

  Turism- och idrottsministeriet planerar att föreslå att "Thailand Pass"-programmet ställs in och införa ett enda ATK-test för att välkomna internationella turister och stimulera turismens tillväxt.

Turismminister Phiphat Ratchakitprakarn avslöjade vid 2022 års bolagsstämma för Association of Thai Travel Agents (ATTA) idag, den 24 mars, att ministeriet skulle föreslå en plan för att återkalla "Thailand Pass", förhoppningsvis, för att implementeras från den 1 juni och framåt, för att öka fler möjligheter för turistsektorn att återhämta sig från den svåra situationen med Covid-19.

Kort sagt skulle planen uppmuntra att resa till Thailand för att återgå till det normala som 2019 eller före den globala Covid-19-pandemin, sa Phiphat.

Resenärer skulle inte behöva registrera varken "Test&Go" eller "Sandbox" eller "Quarantine Tourism" och bör i princip inte kräva ett Covid-19-test. Ministern föreslog dock att ATK-testning fortfarande bör genomföras den första ankomstdagen för allmänhetens förtroende eller att testet kan vara valfritt men uppmuntrat.

FOTO: Manager Online

Dessutom skulle ministeriet också införa förändringen av ett RT-PCR-test till ATK-testet för alla internationella besökare på deras första ankomstdag, med start den 1 maj, i det kommande mötet med Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) den här månaden. Detta skulle också, konstaterar TPN-media, avsluta en obligatorisk vistelse på ett SHA++-hotell tills resultaten var tillgängliga, ett stort negativt för många besökare.

Förslagen syftade till att återuppliva thailändsk turism och möta ministeriets mål att introducera Thailand som världsledande inom turism, och förväntade sig minst 7 miljoner utländska turister av målet på 10 miljoner vid årsskiftet och 30 procent av turistintäkternas återhämtning av totala intäkter i 2019.

Det förväntas att intäkterna skulle återvinnas med 50 procent 2023 och 100 procent, eller med samma belopp som 2019, 2024.

"Men den viktigaste faktorn att överväga om planen skulle genomföras eller inte var fluktuationen av dagliga infektions- och dödsfall under eller efter denna Songkran (thailändska nyåret i april) festival. Det totala antalet dagliga infektioner får inte överstiga 50,000 60,000-100 XNUMX fall och antalet dödsfall får inte överstiga XNUMX fall per dag”, betonade Phiphat.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.