Thailands handelsministerium tillkännager 16.2 procents exporttillväxt i februari med Ryssland som starkaste exportland

FOTO: Prachachat

Bangkok -

Det thailändska handelsministeriet tillkännagav idag den 25 mars ökningen av exporttillväxten till 16.2 procent i februari med de högsta skyhöga beställningarna från Ryssland, även om detta mestadels ägde rum innan kriget mellan Ukraina och Ryssland började.

Handelsminister Jurin Laksanawisit rapporterade att exportsiffrorna i februari fortfarande är i gott skick som låg på 23,483.1 770 miljoner USD eller 819 16.2 miljoner baht, vilket ökade med 123.3 procent från år till år. Handelsöverskottet var XNUMX miljoner USD.

De 10 största länderna som exporterades till var 1. Ryssland med en ökning på 33.4 procent; 2. Fem ASEAN-länder med en ökning på 31.5 procent; 3. Hong Kong med en ökning på 29.8 procent; 4. Sydkorea med en ökning på 28.9 procent; 5. USA med en ökning på 27.2 procent; 6. Indien med en ökning på 23 procent; 7. Taiwan med en ökning på 17.7 procent; 8. Storbritannien med en ökning på 17.3 procent; 9. CLMV (Kambodja, Laos, Myanmar och Vietnam) med en ökning på 14.4 procent; och 10. Mellanöstern med en ökning på 13.8 procent. Strikta covid-nollregler i Kina har påverkat exporten till deras land.

FOTO: Prachachat

Ministern uppgav att de faktorer som bidrog till den växande exporten i februari var tillverkarnas expansion runt om i världen, vilket framgår av Purchasing Managers' Index (PMI) som hade stigit över 50 för 20:e månaden i rad.

"I februari hade situationen inte påverkats av kriget mellan Ryssland och Ukraina, men detta kunde se några stora förändringar i mars-april. Myndigheterna måste noga övervaka situationen och få uppdaterade djupgående rapporter från handelsambassadörer runt om i världen. Sedan skulle ministeriet hjälpa situationen med den privata sektorn för att söka lösningar”, sa Jurin.

Thailand håller sig för det mesta neutralt under kriget mellan Ukraina och Ryssland, utlöst av Rysslands invasion av en suverän nation, men har släppt några mestadels ljumna uttalanden om stöd till Ukraina, inklusive idag, vid FN-möten utan att direkt nämna Ryssland av namn. Thailand har dock inte stoppat import och export till Ryssland i kategorier som inte har blivit sanktionerade.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.