Thailändska myndigheter träffas på måndag för förslag om att tillåta vattenstänk i turistområdena för Songkran efter klagomål från företagsägare om förbud

Bangkok -

Bangkok Metropolitan Administration (BMA) planerar att föreslå en plan för Songkran-firandet inklusive tillståndet att plaska vatten vid nästa möte med smittsamma sjukdomskommittén måndagen den 28 mars.

Bangkoks ständige sekreterare Kajit Chatchawanich berättade för Associated Press att avdelningen för kultur, sport och turism skulle presentera detaljer om aktiviteterna för Songkran-festivalen, som tidigare föreslagits av alla regeringar, privata sektorer och entreprenörer som arbetar på Khao San Road och Silom Road, för att mötet i Bangkoks smittsamma kommitté som är planerat till måndag eftermiddag.

Tidigare hade representanter för Khaosan Road Business Association och gatuföretagare från stora turistattraktioner, inklusive Chiang Mai, Phuket och Pattaya, lämnat in en petition till Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA), där de uppmanade myndigheterna att granska och slappna av några av de förebyggande åtgärderna under Songkran-festivalen.

Förslaget inkluderade avslappning runt promenadstråk och nöjesdistrikt för att tillåta vattenstänk eller liknande aktiviteter som hade gjorts under perioden före Covid under Songkran-festivalen.

Beslutet skulle tillkännages efter mötet nästa måndag och BMA skulle strikt följa och följa smittsamma sjukdomskommitténs order, uppgav den ständige sekreteraren.

Om BMA ger tillstånd med regler och riktlinjer, noterar TPN, är det troligt att Pattaya, Phuket och Chiang Mai kan följa och anpassa samma regler.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.